Madeleines alla Nobelklänningar – från 2000 till 2017

Prinsessan Madeleines alla nobelklänningar
Prinsessan Madeleine höjer verkligen glamourfaktorn på Nobelfesten. Nu är hon hemma i Stockholm igen – lagom till 2019 års stora bankett!
Annons

Nobelfesten blir aldrig så glammig som när prinsessan Madeleine är med! Förra året missade Madeleine banketten i Blå Hallen för att familjen precis hade flyttat till Florida. Hovets informationchef Margareta Thorgren förklarade att prinsessan ville “fokusera på att etablera sig och skapa ett fungerande vardagsliv i det nya landet”.

Annons
Prinsessan Madeleine Nobelklänning 2000
Prinsessan Madeleine på Nobel-debuten, år 2000.
Annons

Prinsessan Madeleines alla Nobelklänningar

Men nu, lagom till 2019 års Nobelfest, är hon tillbaka i Sverige och redo för fest. Prinsessan Madeleine har några riktiga fullträffar i den kungliga Nobel-garderoben. Lite extra hyllad blev hon år 2016 när hon bar en rosa klänningsdröm från favoritdesignern Fadi el Khoury. På den vida kjolen satt det nämligen 14 000 små tygblommor, som hade sytts dit för hand.

Prinsessan Madeleine Nobelklänning 2012
Prinsessan Madeleine i Fadi el Khoury, år 2016.
Annons

Det är inte bara Madeleine som är förtjust i den svensk-libanesiska designern Fadi el Khoury, känd för sin läckra haute couture-design. Även Victoria och Sofia har vid flertalet gånger burit klänningar av hans design.

Madeleines i “Baywatch-klänningen”

Det mest omtalade klädvalet måste ändå ha varit när unga Madeleine dök upp i en djup urringning. Det var prinsessan själv som designat den röda klänningen ihop med Pär Engsheden och i håret bar hon ett privat diadem. Den vackra klänningen kom senare att kallas för “Baywatch-klänningen”. Vi på Svensk Damtidning tycker att det är en fantastisk skapelse värd att minnas!

Prinsessan Madeleine Nobelklänning urringning 2002
Den mest uppmärksammade klänningen från Nobel 2002. En skönhet klär i allt.
Annons

Året efter blev det mer påklätt. Prinsessan Madeleine bar en benvit klänning under Nobel 2003 med vackra spetsdetaljer.

prinsessan madeleine nobel 2003
Prinsessan Madeleine med Carl Philip och Victoria, Nobelfesten 2003.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2005.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2005.

År 2006 valde prinsessan Madeleine att för första gången klä sig i en mörkare färg för första gången. Nattblått och svart. En vacker klänning som ofta glöms bort.

Annons
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2006.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2006.

Klänningen som Madeleine bar under 2007 fick desto mer uppmärksamhet. Den var i röd sammet med svarta detaljer och hade skapats av Linda Nurk.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2007.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2007.

Första gången som Madeleine bar Nobelklänningsveteranen Lars Wallin var år 2008.  Den var skapad i puderrosa taft och brun organza. Speciell, vacker och älskad.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2008.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2008.

“Den ser ut som en gran” gastade vissa. Men vi håller inte med! Under Nobelbanketten 2009 bar prinsessan Madeleine ännu en gång en klänning från svenska Linda Nurk i grönt med svart spets.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2009.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2009.

Madeleine älskar att överraska svenska folket. År 2012 gjorde hon entré i en Nobel-blåsa från Angel Sanchez, som faktiskt är en bröllopsklänning egentligen! Hon är en prinsessa som alltid har varit säker på sin stil och hon vågar helt enkelt bära det hon tycker är snyggt. År 2010 och 2011 fick vi, tyvärr, ingen Madeleine på Nobelfesten.

Annons
Prinsessan Madeleine Nobelklänning 2012
Nobelklänningen 2012 var egentligen tänkt att bäras som brudklänning.

På Nobelfesten 2014 bar Madeleine en ljusrosa klänning i silkesorganza och italiensk tyll. Klänningen sägs väga 15 kilo med tanke på alla de små gnistrande glaspärlor som handbroderats på klänningen. Den greige rosé-färgade klänningen, med glaspärlor i taupe och burgundy, är (även den) designad favoriten Fadi el Khoury.

Prinsessan Madeleine nobelfesten 2015
Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2015.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2015.
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2015.
Annons
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2016.
Prinsessan Madeleines på Nobelfesten, 2016.

Under 2017 fick vi bara en glimt av den då gravida Madeleine som valde att enbart vara med under ceremonin i konserthuset. Men hon bar sin absoluta favorit-tiara!

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2017.
Prinsessan Madeleines i Konserthuset 2017.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Madeleines alla Nobelklänningar – från 2000 till 2017”

  1. ellinor blomquist skriver: 10 december, 2019

    Jag tycker det är fel att skriva Baywatch klänning-i så fall är Sofia Hellkvists första nobelklänning mycker mer utmanande(den klänning Sofia bar när hon enbart var fästmö,det har blivt bättre sen). Men aldrig några nedvärdernade kommentarer när det gäller Sofias klädval-de kommenteras istället som geniala………..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar