Nobel 2019: Första bilden på Silvias nobelklänning

Nobel 2019: Första bilden på Silvias nobelklänning
Drottning Silvia. Drottning av Sverige. Och av Nobel. Se hennes klänning från 2019 här!
Annons

Det glittrar något otroligt om drottning Silvia, där i Konserthuset i Stockholm. Nobel 2019 har dragit igång, och drottning Silvia är självklart på plats. Med det pampigaste diademet av dem alla på det vackra håret. Men klänningen, den är också magisk!

Annons

I år har hon valt att bära guldigt, en klänning vi senast såg i Libanon. Den är skapad av Elie Saab!

Annons

Drottning Silvias Nobelklänning 2019

Drottning Silvias Nobelklänningar

Silvia väljer vissa år gammalt, andra år nytt under Nobelfestligheterna. Till skillnad från statsbesök då hon ofta väljer att bära sina klänningar för första gången. Under 2018 bar hon grönt – och tudelat! Då hade hennes tyska favoritdesigner Georg et Arend skapat den magiskt smaragdgröna klänningen. I hennes vackra frisyr bar hon då drottning Sofias diadem, en favorit hos drottningen och som hon ofta väljer under Nobel!

Och färg under Nobelfesten är verkligen Silvias melodi. Med rätta. Hon passar oerhört bra i färg. År 2017 var det lila som gällde, men hon har även burit rött, blått, vitt och gult. Ja de flesta färgerna i Nobelpaletten.

Annons
drottning silvia nobelfesten 2018
Klänningen som drottning Silvia bar under Nobel 2018.

Genast när prisutdelningen är färdig i konserthuset bär det av för hela den kungliga familjen att ta sig till Blå hallen och Stadshuset. Klockan 18.30 anländer gästerna till det pampiga huset intill vattnet och klockan 19.30 serveras maten. Då får vi äntligen veta vad gästerna får på sina tallrikar. Prinsessan Sofia kommer få det vegetariska alternativet, prinsessan Madeleine äter ju inte rött kött och kronprinsessan Victoria som äter glutenfritt kommer med största sannolikhet få något som passar hennes mathållning. Drottning Silvia däremot kommer äta av en vanliga menyn, så som hon gjort en väldigt massa gånger förr, som det Nobeless hon är!

Foto TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Nobel 2019: Första bilden på Silvias nobelklänning”

 1. Leo skriver: 10 december, 2019

  Dr Silvias klänning fantastisk, den får första pris!


 2. ancibergfeldt skriver: 10 december, 2019

  En sak är jag är säker på!
  Silvia är Nobelfestens Drottning
  genom tiderna. ALLTID VACKER!


 3. A.M.Engvall skriver: 11 december, 2019

  Drottning Silvias aftonklänning har jag berömt tidigare. Passar Drottningens figur som hand i handsken. Den här gången bar inte Drottning Silvia något guldhalsband vilket jag tycker var bra. Detta halsband passade bättre till diademet och gav ett finare hel-
  hets intryck. Såå fint.
  A.M.E.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar