Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nobel 2019: Första bilden på Silvias nobelklänning

10 dec, 2019, 16:43 
Margareta
Drottning Silvia. Drottning av Sverige. Och av Nobel. Se hennes klänning från 2019 här!
Annons
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"Brand logo
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"

Det glittrar något otroligt om drottning Silvia, där i Konserthuset i Stockholm. Nobel 2019 har dragit igång, och drottning Silvia är självklart på plats. Med det pampigaste diademet av dem alla på det vackra håret. Men klänningen, den är också magisk!

I år har hon valt att bära guldigt, en klänning vi senast såg i Libanon. Den är skapad av Elie Saab!

Drottning Silvias Nobelklänning 2019

Drottning Silvias Nobelklänningar

Silvia väljer vissa år gammalt, andra år nytt under Nobelfestligheterna. Till skillnad från statsbesök då hon ofta väljer att bära sina klänningar för första gången. Under 2018 bar hon grönt – och tudelat! Då hade hennes tyska favoritdesigner Georg et Arend skapat den magiskt smaragdgröna klänningen. I hennes vackra frisyr bar hon då drottning Sofias diadem, en favorit hos drottningen och som hon ofta väljer under Nobel!

Annons

Och färg under Nobelfesten är verkligen Silvias melodi. Med rätta. Hon passar oerhört bra i färg. År 2017 var det lila som gällde, men hon har även burit rött, blått, vitt och gult. Ja de flesta färgerna i Nobelpaletten.

Vi testar! Så är det att bära en äkta NobelklänningBrand logo
Vi testar! Så är det att bära en äkta Nobelklänning
drottning silvia nobelfesten 2018
Klänningen som drottning Silvia bar under Nobel 2018.

Genast när prisutdelningen är färdig i konserthuset bär det av för hela den kungliga familjen att ta sig till Blå hallen och Stadshuset. Klockan 18.30 anländer gästerna till det pampiga huset intill vattnet och klockan 19.30 serveras maten. Då får vi äntligen veta vad gästerna får på sina tallrikar. Prinsessan Sofia kommer få det vegetariska alternativet, prinsessan Madeleine äter ju inte rött kött och kronprinsessan Victoria som äter glutenfritt kommer med största sannolikhet få något som passar hennes mathållning. Drottning Silvia däremot kommer äta av en vanliga menyn, så som hon gjort en väldigt massa gånger förr, som det Nobeless hon är!

Foto TT

Annons