Nobelfesten 2019: Första bilden på Sofias klänning

Nobelfesten 2019: Första bilden på Sofias klänning
Vilken magisk klänning! Se den underbara första bilden på prinsessan Sofia från Nobelfestligheterna 2019.
Annons

Sofia i Emelie Janrell på Nobelfesten 2019

Äntligen får vi se den – prinsessan Sofias sjätte Nobelklänning. Och vilken klänning sedan! Ett ord: wow! Sofia har i år valt en ny designer. Den turkosa Nobel-blåsan kommer från svenska Emelie Janrell, skriver elle.se.

Annons

Prinsessan Sofia i ljusblå klänning på Nobel 2019

Annons

Prinsessan Sofias alla Nobelklänningar

Men, låt oss blicka tillbaka i backspegeln och kolla in hur Sofia har sett ut förr om åren. Prinsessan Sofia har verkligen burit olika Nobelklänningar. Hon har både gjort entré i svensk design och i internationella lyxmärken. Vilken är din Nobel-favorit?

Sofia 2014
Sofia på Nobel 2014.

Första året Sofia gick på Nobel var hon inte prinsessa. Klänningen Sofia bar var signerad Ida Sjöstedt, kvinnan som sex månader senare skulle göra Sofias brudklänning.

Annons
Prinsessan Sofia på Nobel 2015
Sofia på Nobelfesten 2015.

Sofias andra Nobelår var 2015 och den nyblivna väntade lilla Alexander. Hennes klänning, i en mörkt, mörkt blå kom från internationella Oscar de la Renta och blev rejält omskriven. Anledningen? Prislappen? 76 000 kr. 

Sofia 2016
Prinsessan Sofia vid Nobelfestligheterna 2016.

Sofias tredje Nobel gick i Sveriges tecken. Prinsessan magiska sidenklänning från 2016 gick i buteljgrönt och kom från House of Dagmar, ett märke som kronprinsessan använt flitigt på senare tid.

Annons
Sofia 2017
Prinsessan Sofia på Nobelfesten 2017.

2017 då, vad blev det då? Jo, en ljust beigefärgad klänning med spetsar från svenska Ida Lanto.

Sofia
Prinsessan Sofia i rött på Nobel 2018.

Och slutligen 2018. Förra året körde Sofia på en klarröd klänning. Klänningen var skapad av Zetterberg Couture och gjordes faktiskt i samarbete med prinsessan Sofia själv.

– Det blev en kombination av olika klänningar som vi har i vår kollektion. Sedan ville prinsessan Sofia ha de långa armarna och jag skapade dem så att de gick ihop med släpet. Hon hade även specifikt önskemål om den röda färgen, har Therese berättat för Expressen.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Nobelfesten 2019: Första bilden på Sofias klänning”

  1. Anna skriver: 10 december, 2019

    Alltid roligt att se Nobelklänningarna.


  2. Daga skriver: 11 december, 2019

    Helt fantastiskt att se Sofias chosefria klarhet i mötet med sin omgivning vem det än må vara har hon en begåvning att vara naturligt avslappnad i ögonkontakt och hälsning.En vanlig tjej med Nobel hållning.Passar bra ihop med sin prins.Det lyser fortfarande om dem och alltid tätt vid varandras sida.Fint å se för en gammal dam.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar