Nobelfesten 2019: Första bilden på Sofias klänning

Vilken magisk klänning! Se den underbara första bilden på prinsessan Sofia från Nobelfestligheterna 2019.

Sofia i Emelie Janrell på Nobelfesten 2019

Äntligen får vi se den – prinsessan Sofias sjätte Nobelklänning. Och vilken klänning sedan! Ett ord: wow! Sofia har i år valt en ny designer. Den turkosa Nobel-blåsan kommer från svenska Emelie Janrell, skriver elle.se.

Prinsessan Sofia i ljusblå klänning på Nobel 2019

Prinsessan Sofias alla Nobelklänningar

Men, låt oss blicka tillbaka i backspegeln och kolla in hur Sofia har sett ut förr om åren. Prinsessan Sofia har verkligen burit olika Nobelklänningar. Hon har både gjort entré i svensk design och i internationella lyxmärken. Vilken är din Nobel-favorit?

Sofia 2014

Sofia på Nobel 2014.

Första året Sofia gick på Nobel var hon inte prinsessa. Klänningen Sofia bar var signerad Ida Sjöstedt, kvinnan som sex månader senare skulle göra Sofias brudklänning.

Prinsessan Sofia på Nobel 2015

Sofia på Nobelfesten 2015.

Sofias andra Nobelår var 2015 och den nyblivna väntade lilla Alexander. Hennes klänning, i en mörkt, mörkt blå kom från internationella Oscar de la Renta och blev rejält omskriven. Anledningen? Prislappen? 76 000 kr. 

Sofia 2016

Prinsessan Sofia vid Nobelfestligheterna 2016.

Sofias tredje Nobel gick i Sveriges tecken. Prinsessan magiska sidenklänning från 2016 gick i buteljgrönt och kom från House of Dagmar, ett märke som kronprinsessan använt flitigt på senare tid.

Sofia 2017

Prinsessan Sofia på Nobelfesten 2017.

2017 då, vad blev det då? Jo, en ljust beigefärgad klänning med spetsar från svenska Ida Lanto.

Sofia

Prinsessan Sofia i rött på Nobel 2018.

Och slutligen 2018. Förra året körde Sofia på en klarröd klänning. Klänningen var skapad av Zetterberg Couture och gjordes faktiskt i samarbete med prinsessan Sofia själv.

– Det blev en kombination av olika klänningar som vi har i vår kollektion. Sedan ville prinsessan Sofia ha de långa armarna och jag skapade dem så att de gick ihop med släpet. Hon hade även specifikt önskemål om den röda färgen, har Therese berättat för Expressen.

Foto: TT