Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu vet vi mer om Nobel-kocken och kvällens musik

06 dec, 2018, 17:00 
Ellen Myrgård Lindén
Kronprinsessan Victoria Nobel
Snart kommer vi äntligen att få se alla finklädda gäster i Stockholms stadshus. Nu berättar Nobelkomittén mer om kvällen!
Annons

Med bara tre dagar kvar till Nobelbanketten i Stockholms stadshus avslöjar kommittén mer om kvällens höjdpunkter. Nu vet vi till exempel att sångerskan Anna von Hausswolff kommer att uppträda till musik nyskapad av henne och Mikael Karlsson och att kocken Tom Sjöstedt återigen svarar för Nobelmenyn. Han stod även bakom 2017 års meny som ju serverade pressad och torkad jordärtskocka till förrätt och frasig lammsadel med potatisterrin till varmrätt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

När det kommer till efterrätten har man också valt att köra en favorit i repris! Vid Tom Sjöstedts sida, i Stadshusets kök, står nämligen konditorn Daniel Roos. Han kommer att bjuda nobelgästerna på sittningens grand finale för femte året i rad.

Tom Sjöstedt nobel
Kocken Tom Sjöstedt kommer att hålla ställningarna i Stadshusets kök.

Och blir årets efterrätt lika smarrig som 2017 års frostiga blåbärsbavaroise kommer gästerna knappast bli besvikna. Tom Sjöstedt driver till vardags den Stockholmsbaserade restaurangen Lilla Ego medan Daniel Roos håller till på succérestaurangen K-märkt på Östermalm.

Daniel Roos nobel
Daniel Roos får ären att göra desserten – för fjärde året i rad.

I kommitténs pressmeddelande berättar man också att menyn har utvecklats i nära samarbete med Nobelstiftelsens gastronomiska rådgivare Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, Gert Klötzke, professor i gastronomi vid Umeå Universitet samt Stadshusrestaurangers kökschef Gunnar Eriksson.

Annons

Blommorna

Floristen Per Benjamin ansvarar för blomsterdekorationerna och både dekorationer och divertissement kommer att följa kvällens tema – mod. Per Benjamin håller stjälkar på plats för fjärde året i rad.

Och sist men inte minst. Dagen före banketten, den 9 december, kommer performancekonstnären Marina Abramović att framföra ett nyskapat performance. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sina annorlunda konstprojekt och förväntningarna inför söndagens framträdande är därför skyhöga.

Se också vår film inifrån Stadshuset!

 

Läs mer

Foto: IBL

Annons