Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Okända spritfesten på Nobel – Victoria fick inte vara med

11 dec, 2022, 15:15 

Gästerna började festen utan kungafamiljen!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tvBrand logo
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

Nobelfesten gjorde storslagen comeback och lämnade ingen besviken! Kvällen bjöd på vackra tal, fantastisk mat och magnifika kreationer; med klänningar som det kommer pratas om lång tid framöver.

Kronprinsessan Victoria strålade i en rosa sidendröm skapad av Camilla Thulin. Med draperat liv och en riktigt vid och storslagen kjol förde klänningen tankarna till en riktig filmstjärna.

– Jag blev helt häpen när jag fick se henne i klänningen igår. Fantastisk kreation! Och då har vi ändå sett Victoria i ett antal Nobelkreationer. Jag skulle nog säga att den här kommer gå till historien som en av de finaste hon har haft, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Kronprinsessan Victoria och årets Nobelpristagaren i fysik, Alain Aspect, anländer till Nobelfesten
Kronprinsessan Victoria och årets Nobelpristagaren i fysik, Alain Aspect, anländer till Nobelfesten.

Tidigare pristagare bjöds in

Ja, det var onekligen en afton i extravagansen tecken. Kungligheter, Nobelpristagare, politiker och andra gäster satsade stort och hade tagit på sig sina vackraste utstyrslar.

Annons

Efter alla år av pandemi var det tydligt att festernas fest var tillbaka på riktigt och ingen ville gå miste om vad den hade att erbjuda.

I år var dessutom även pristagare från 2020 och 2021 inbjudna, vilket satte extra guldkant på tillvaron!

Började festen utan kungafamiljen

Däremot verkade gästerna vara en aning otåliga och inte speciellt sugna på att vänta in kungafamiljen för att kunna riva igång festkvällen på riktigt.

Expressens journalist Anna Gullberg var på plats och skriver att flera personer började förtära alkohol redan innan den traditionsenliga välkomstskålen, långt innan kungafamiljen var på plats.

”Nobelfesten är ett väloljat maskineri med minutpassning. Kanske är det därför det tisslas och tasslas om att det tar osedvanligt lång tid för kungen med sällskap att anlända till podiet i Konserthallen, och senare till honnörsbordet i Blå hallen, så pass att otåliga gäster smygprovar champagnen innan välkomstskålen”, skriver hon.

Kungafamiljen anländer till Nobelbanketten
Gästerna började dricka champagne medan man väntade in kungafamiljen.

Foto: TT

Annons