Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Oroande beskedet från Haga! Hovet: "Tar en dag i taget"

06 dec, 2022, 13:37 
Indra Nordemar

Nobel står runt hörnet. Men nu riskerar Daniel att tvingas gå utan Victora.

Annons
Alla detaljer! Så roddas det inför NobelfestenBrand logo
Alla detaljer! Så roddas det inför Nobelfesten

Nobel 2022 närmar sig med stormsteg. På lördag den 10 december äger Nobelprisutdelningen rum, följt av Nobelbanketten på kvällen.

Förutom Nobelpristagarna och diverse representanter för Sverige är ju kungafamiljen årligen hedersgäster under Nobelmiddagen. Och tanken är att alla ska vara på plats, förutom prinsessan Madeleine och Chris. Men nu riskerar ännu en stol att stå tom.

För Svensk Dam meddelar hovet att kronprinsessan Victoria plötsligt blivit sjuk, vilket eventuellt kan innebära att prins Daniel på egen hand får representera kronprinsessfamiljen.

Kronprinsessan Victoria tvingas ställa in

Victoria skulle i morgon onsdag ha invigt Stockholms Stadsmissions nya lokaler vid Mariatorget på Södermalm, men det tvingas hon nu ställa in.

Annons

– Kronprinsessan är hemma idag – av respekt för andra så gör hon aktiviteten med stadsmissionen en annan dag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Oroväckande uppgifter, milt sagt. Frågan är nu hur det blir med Nobel? Victoria står ju mer eller mindre i festligheternas centrum.

Oro inför Nobel 2022 – prins Daniel kan tvingas gå själv

Vanligen drar hon till sig allas blickar med sina pompösa galaklänningar. Redan nu väntar alla med spänning på vad hon kommer dyka upp i för blåsa denna gång. Men kanske förblir vi ovetandes.

– Kronprinsessan är lätt förkyld. Vi tar en dag i taget, menar Thorgren.

Planen är i nuläget fortfarande att Victoria kommer att närvara både vid prisutdelningen och banketten – och det håller vi tummarna för.

– Hon planerar absolut att gå på Nobelfesten. Hon har bara en lättare förkylning.

Men även om det rör sig om en lättare förkylning, måste läget hemma på Haga vara oroligt. Lyckligtvis är både Daniel och barnen friska – men Daniel lär inte vara superpepp på att gå på Nobel utan sin älskade Victoria. Förhoppningsvis blir det inte så!

Foto: TT

Annons