Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Politikerna auktionerar ut sina nobelkläder – köp Stefan Löfvens frack!

03 dec, 2018, 15:00 
Ellen Myrgård Lindén
Margot Wallström Stefan Löfven Nobel
Våra svenska politiker laddar upp inför Nobelfesten med att auktionera ut plagg de tidigare burit i Stockholms stadshus.
Annons

Nu har du chansen att klä dig lika fint som nobelgästerna! Flera av våra svenska politiker auktionerar nämligen ut flera plagg och accessoarer som de burit under festligheterna i Blå hallen. Det är Läkarmissionen tillsammans med auktionssajten Tradera som står bakom initiativet och auktionspengarna går till fredspristagaren Dr Denis Mukweges arbete på Panzisjukhuset i Kongo. Välgörenhetsprojektet går under etiketten “Nobel Archives” och det finns en hel del godbitar att välja mellan. Vad sägs till exempel om Margot Wallströms eleganta aftonväska eller Stefan Löfvens frack?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Centerpartiets Annie Lööf deltar också i auktionen. Hennes bidrag består av en blå spetsklänning från märket It´s my party. Den här klänning bar Annie vid 2013’s års festligheter.

Annie Lööf nobel
Centerpartiets Annie Lööf vid Nobelfesten 2013.

Det är inte ofta man får chansen att, på riktigt, befinna sig i statsministern kläder. Men “Nobel Archives” gör det möjligt! På listan över nobelklenoder finns nämligen Stefan Löfvens frack! Så här beskriver man den i annonsen: “En frack av hög kvalitét som garanterat bär med sig många spännande möten med kungligheter, presidenter, politiker och framgångsrika näringslivsprofiler.” Fracken kommer från det finska anrika märket Tiklas.

Annons
Stefan Löfven nobel
En nobelstilig Stefan Löfven med hustrun Ulla.

Utrikesminister Margot Wallströms har också dragit sitt strå till stacken. Hon auktionerar ut sin eleganta aftonväska som hon bar vid banketten 2015. Väskan har portmonnä-knäppning och invändigt är den dekorerad med ett syrenlila foder och ett litet innerfack. Märket är Karin Halvors.

Margot Wallström nobel
Margot Wallström vid Nobelfesten 2015.

Dansvänliga lackskor

Moderaternas Ulf Kristersson har inte bara donerat en nobel-accessoar – utan två! Hans vita, färdigknutna, fluga går nämligen under klubban tillsammans med ett par lackskor i storlek 41. I annonsen hälsar Ulf att “flugan har varit med sedan Södermanland-Nerikes nations dagar i Uppsala” och den är bra att ta på sig “på språng”. Lackskorna har, även de, varit med om många roliga kvällar.

Annons
Ulf Kristersson nobel
Ulf Kristerssons och hustrun Birgitta på förra årets Nobelfest.

En exklusiv ring från Emma Israelsson är Ebba Busch Thors bidrag till potten. Det gnistrande smycken kallas “Princess ring” och är gjord i silver med en stor vit Swarovskisten.

Ebba Busch Thor Nobel
Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tar en svängom med maken Niklas.
Ebba Busch Thor nobel
Ebba Busch Thors ring är till salu!
Annons

Och det är Ebbas ring som har flest bud. 13 budgivare fightas just nu om det exklusiva power-smycket och det ledande budet ligger just nu på 1800 kronor. Stefan Löfvens frack är nummer två på listan. Där ligger det senaste budet på 920 kronor.

Läs mer:

Foto: IBL, Emma Israelsson

Annons