Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias Nobelklänningar genom åren – 2014 fram till nu

04 dec, 2023, 14:28 

Kolla in alla klänningar som prinsessan Sofia burit i Nobelsammanhang!

Annons

Prinsessan Sofia har förgyllt kungafamiljen på många sätt. Och inte bara med sin personlighet och sitt älskvärda sätt – utan också med sin känsla för stil.

Nobeldessert – älskad av hela kungafamiljenBrand logo
Nobeldessert – älskad av hela kungafamiljen

Nobel 2023 – här är alla klänningar prinsessan Sofia haft på sig

I Nobeltider brukar Sofia ta i med tårna för att imponera på oss med sina utstyrslar. Vi på Svensk Dam har sammanställt samtliga Nobelklänningar som prins Carl Philips själsfrände haft på sig sedan sitt intåg i kungahuset.

2014

Prinsessan Sofia
Chockrosa!

Nobeldebuten! Sofia var nyförlovad när hon dök upp i denna chockrosa Ida Sjöstedt-klänning, komplett med tyll och handsydda paljetter. Vilket sätt att göra entré på!

Annons

2015

Prinsessan Sofia
Ta det försiktigt i trappan!

Sofias var havande med prins Alexander under den här årgången av Nobel. Och den gravida prinsessan slog på stort. Hennes mörkblåa klänning kom från ansedda Oscar de la Renta och kostade ungefär 76 000 kr.

2016

Nobel
En underbar grön nyans!

Efter experimentet med Oscar de la Renta körde Sofia svenskt året därpå. Hennes blåsa från det här året kom från modehuset House of Dagmar. En smaragdgrön kreation som fullkomligen strålade.

Annons

2017

Prinsessan Sofia
Rena Askungen!

Den här gången var det designern Ida Lanto som stod för klänningen. Lite mer konventionell än föregående kreationer, men stilren och fin. Och detta var inte sista gången Sofia arbetade med Ida!

2018

Prinsessan Sofia
En prinsessa som sticker ut!

Sofia hade gjort den här klänningen tillsammans med Therese Zetterberg. Den var en komplex historia, med två lager: ett av siden och crepe georgette och ett av viscose jersey.

Annons

2019

Prinsessan Sofia
Alla tittar på dig, tjejen!

Bakom den här kreationen står Emelie Janrell. Det var Janrell-debut för Sofia, med denna baraxlade klänning med hjärtformad ringning. Och materialet? Italiensk sidencrepe!

2022

Prinsessan Sofia
Talmannen blir överglänst!

Comeback för Nobel-Sofia efter pandemin – och comeback för Ida Lanto! Det var hon som designade den här ljusblåa blåsan hög hals och vackra blomdetaljer i vitt.

Annons