Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias underbara hemlighet – nu visar hon upp den för alla

10 dec, 2023, 12:00 
Prinsessan Sofia på Nobel

Nu kan alla se prinsessan Sofias fina hemlighet!

Annons

Prinsessan Sofia har haft en ovanligt lugn höst och vinter. Med detta menar vi att hon har genomfört ovanligt få kungliga uppdrag, sett till sin egen standard. Sofia är vanligtvis fliten själv, men den senaste tiden har hon tagit ett kliv tillbaka och prioriterat annat.

Men på Nobelfesten dyker Sofia upp! Hennes närvaro bekräftades i den kungliga kalendern för flera veckor och hovet har inte på något vis indikerat att det har skett någon förändring i planerna.

Här är största skandalerna under NobelbankettenBrand logo
Här är största skandalerna under Nobelbanketten

Nobel 2023: Nu visar prinsessan Sofias hemlighet upp för alla

Prinsessan Sofia och Nobel
Sofia har skämt bort oss med så vackra Nobelklänningar genom åren!

Nu ställer vi oss alla samma fråga inför festen: vad kommer Sofia att ha på sig? Ända sedan hennes första Nobelfest, 2014, har prins Carl Philips maka bländat och överraskat oss med sina klänningsval. Det finns ingen annan dag på året då våra prinsessor blir lika hårt bedömda för vad de har på sig. Ett bra val kan bli legendariskt – ett dåligt kan bli ökänt.

Annons

Nu återstår det att se på vilken sida av skalan som Sofia hamnar i år. Det är alltid en underbar hemlighet fram tills dess att kungligheter dyker upp där i Blåa hallen.

"Prinsessan Sofia är prinsessan som vågar mest"

Magda Omerspahic är modeexpert och skribent på Svensk Dam.

– Sofia är den av prinsessorna som faktiskt vågat mest och som år efter år stuckit ut med sina val av klänningar. Hon är kanske den som är mest oförutsedd i sina val och som har de mest föränderliga valen. Jag gillar att testar både svenska och utländska designers och att hon inte nödvändigtvis har en "prinsessig" stil rakt igenom alla år, utan är mer modern och vågad, säger Magda.

Vad har du för känsla inför i år då?

– Även i år tror jag att Sofia kommer att överraska oss, och jag skulle tippa på att det blir något färgstarkt. Samtidigt lägger vi ett speciellt år bakom oss med tanke på omvärldsläget att det lika gärna kan vara faktiskt något rätt nedtonat i år.

Annons