Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Se kronprinsessan Victoria från kungens Nobelmiddag

11 dec, 2019, 19:44 
Margareta
Kungens Nobelmiddag är igång, och kronprinsessan strålar! Se första bilden på Victoria här!
Annons
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019Brand logo
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019

Dag två är här. Dag två av fest. Dag två av att umgås med Nobelpristagare. Dag två av tunga diamanthängen i öronen. Men främst dag två av en magisk galakväll med glitter och glam.

Kronprinsessan Victoria dök upp strax efter kungaparet, med armarna knutna i varandra. Som vanligt var håret vackert uppsatt, det utsläppta ser vi bara på Victoria under Polarpriset. Och klänningen hon valt kommer utan tvekan bli en riktig snackis! Med sitt knyt i halsen var det nämligen en tydlig hyllning till Sara Danius, som nyligen gick bort. Enligt vad Svensk Dam erfar har Pär Engsheden skapat klänningen, han var dessutom nära vän till Sara Danius.

Kronprinsessan Victoria i rött under kungens Nobelmiddag 2019.
Kronprinsessan Victoria i rött under kungens Nobelmiddag 2019.

Victoria bar rött även 2018

Kronprinsessan Victoria ser ju alltid till att bära svenskt under dessa tillfällen. Hon ser mode som det statement det är. Men det är däremot inte alltid som vi får veta vem som gjort klänningen. Och när det är tyst bland landets designers brukar det bara betyda en sak. Att Per Engsheden har skapat kreationen. Så var det troligtvis förra året, när kronprinsessan dök upp i en röd, magisk blåsa som verkligen tog fram hennes elegans på ett otroligt sätt.

Kronprinsessan Victoria i röd klänning under kungamiddag 2018
Kronprinsessan Victoria under kungamiddag 2018.

Till klänningen hade hon valt prinsessan Lilians diadem. Ett smycke kopplat till många minnen och varm kärlek för Victoria, och som hon ofta väljer vid stora fester som dessa. Det är hon som ärvde diademet, och det är endast hon som burit det sedan Lilian gick bort.

Foto TT

Annons