Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias samtal avslöjat – frågan alla vill ha svar på

15 dec, 2023, 16:00 
AvGabriella Hall
Drottning Silvia ger svaret på frågan alla ställer.
Annons

Festernas fest med över hundra år gamla anor går årligen av stapeln den 10 december. Så har det alltid varit sedan det första priset delades ut 1901 och i år var inget undantag.

Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!Brand logo
Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!

För fem dagar sedan ägde den uppmärksammade Nobelprisutdelningen rum på Konserthuset i Stockholm.

Pristagarna, de kungliga hedersgästerna, politikerna och andra framstående forskare tog sig sedan till Stockholms stadshus för att avnjuta den kanske mest prestigefyllda och säkerligen mest mediebevakade trerättersmiddagen.

Annons

Stora frågan under Nobelbanketten

Blå hallen fylldes med gästerna och givetvis var kungligheterna på plats, placerade vid honnörsbordet som alltid.

Den exklusiva middagen direktsändes och hemma fick svenska folket följa med på en kväll fylld av härligheter, hyllningar, musik och mycket mer.

Men medan tittarna bjuds in till festligheterna och får betrakta de glamoröst uppklädda gästerna avnjuta sin måltid kvarstår den stora frågan: Vad pratar de egentligen om?

Annons

Kvällen till ära strålade drottning Silvia en otrolig syrenlila kreation prydd med gnistrande pärlbrodyr. Silvias hår var elegant uppsats och toppades med drottning Sofias diadem.

Strålandes sveper Silvia in till Stockholms stadshus.

Drottning Silvia avslöjar samtalet under Nobel: "Spännande"

Vid Silvias sida satt som alltid Nobelpristagaren i fysik, och i år var det Pierre Agostini som tog hem det prestigefyllda priset.

– När vi sitter bredvid Nobelpristagarna sitter jag alltid vid pristagaren i fysik, säger Silvia i en intervju med TV4:s Anders Pihlblad.

Drottningen avslöjar också vad hon pratar om under kvällen som pågår i flera timmar.

– De vill ofta veta om Sverige som land, man talar om familj, man tar om Sverige och det personliga. Det är trevligt, intressant och spännande, säger drottning Silvia.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Annons