Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Många reagerade på Silvias drag under Nobel – här är rörande sanningen bakom

12 dec, 2023, 05:00 
Drottning Silvia fick allas blickar på sig under Nobel 2023. Här är den rörande sanningen bakom draget som väckte reaktioner.
Annons

Det är inte konstigt att allas blickar föll på drottning Silvia när hon äntrade Blå Hallen under Nobelfesten 2023. Med sin puderrosa dröm till klänning och den magnifika tiaran som en gång var drottning Sofias på sin hjässa fullständigt stal hon showen!

Och bakom det hela finns en rörande sanning, som tar oss tillbaka till Silvias rötter.

Det bar gästerna på Nobel 2023!Brand logo
Det bar gästerna på Nobel 2023!

Dolda budskapet i kronprinsessan Victorias Nobelklänning 2023

När kungligheterna väljer sina kläder till Nobelfesten är det inte bara att rafsa fram något ur garderoben. Här synas ju deras plagg och smycken in i minsta detalj – så det gäller att det är genomtänkt.

Annons

Både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia tog tillfället i akt att bära återbruk, vilket skickar viktiga signaler till omvärlden. Inte ens på festernas fest måste man springa ut och handla nytt, utan man kan värna om miljön och bära något man har hemma.

Victoria bar dessutom svensk design, hennes lila blåsa var skapad av Camilla Thulin, en av kronprinsessans favoriter. Victoria bär ju också gärna svensk design till vardags, och just Nobelfesten är ju ett ypperligt tillfälle att visa hela världen vilka talanger vi har hemma i Sverige!

Rörande sanningen bakom drottning Silvias Nobelklänning 2023

Men tillbaka till drottningen. Silvia bar sin klänning för första gången i fjol, när kungaparet var på besök i Danmark för att fira drottning Margrethes 50 år på tronen med en galakväll.

Då kom det fram att den syrenlila drömmen kommer från märket George et Arend – som inte är svenskt. George et Arend är ett av Silvias favoritmärken, som faktiskt kommer från Tyskland.

Närmare bestämt München. Och den som har koll på sin drottning Silvia vet att Tyskland har en alldeles speciell plats i hennes hjärta. Det var ju här, i Heidelberg, som hon växte upp, och banden dit är än idag starka.

Annons

Att Silvia bar tysk design på Nobelbanketten är alltså ett fint sätt för henne att bära med sig sin bakgrund – på ett sätt som är så diskret att de flesta missar det. Så fint!

Drottning Silvia anländer till Nobelbanketten 2023
Silvia strålade!

Foto: TT

Annons