Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

SVT-profilens ord om Victoria inför Nobel – uttalar sig fast han inte får: ”Borde inte...”

09 dec, 2023, 20:00 

SVT-profilen Alex Letic tar ställning – trots att han inte får.

Annons

Stora delar av den svenska kungafamiljen gör sig redo för den stora festen. Söndagen den 10 december går Nobelfesten 2023 av stapeln och inför festligheterna har man tagit fram sina finaste kläder.

Alla detaljer! Så roddas det inför NobelfestenBrand logo
Alla detaljer! Så roddas det inför Nobelfesten

Vad det bjuds på för vackra kreationer den här gången återstår att se, men räkna med att kronprinsessan Victoria kommer att bjuda på något alldeles extra och stråla som om det inte fanns någon morgondag.

Förra året dök hon upp i en aftonkreation med draperat liv, med en riktigt vid och storslagen kjol. Svensk Dam kunde då avslöja att drömklänningen i rosa siden var skapad av designern Camilla Thulin.

Annons

– Vi har hållit på med klänningen i ungefär sex veckor, från skiss till färdigt resultat. Det är kronprinsessan och hennes stylist som har kommit överens om färgen. Och så har hon ju ett otroligt fint halsband till med stenar i samma färg, sa Camilla Thulin till Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria på Nobelfesten 2023.

Så blir SVT:s Nobelsändning

SVT-profilen Alex Letic gjorde ifjol premiär som programledare för Nobelsändningarna med Pernilla Månsson Colt. Den duon kommer ratta sändningarna även i år, något Alexander ser fram emot.

Annons

– Förra året var jag en riktig färsking och det var ett äventyr i sig att kasta sig in i den världen. Jag blev skickad till Edward Blom för att gå en vett- och etikettkurs så jag inte skulle göra bort mig fullständigt. Men i år känns det som jag kan gå in i det här med större självförtroende och ett lugn, säger han till Aftonbladet.

Alex Letic
Alex Letic kör Nobelsändningarna tillsammans med Pernilla Månsson Colt.

SVT-profilen avslöjar det han inte får

Det märks att Alex fått nyfunnet självförtroende. I intervjun uttalar han sig även om han saker han vet att inte borde ha några åsikter om, men eftersom han har självförtroendet på sin sida kör han på ändå.

Annons

På frågan vem i kungafamiljen han tycker brukar vara snyggast har han ett svar – och det droppar han nu för hela världen.

– Egentligen bör jag inte uttala mig om detta, men jag gör det ändå. Kronprinsessan Victoria är alltid fläckfri. Hon har ett uttalat intresse för mode och det har hon varit väldigt tydlig med.

– Kronprinsessan väljer också ganska otippade designers ibland. Jag minns när hon klädde sig i Selam Fessahaye som både har klätt Beyoncé och Carola. Jag tycker det är så häftigt att vi har en blivande drottning som vänder sig till trendiga designers.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria anlände till Kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott i en härligt, glittrig grön klänning.

Foto: TT

Annons