Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Tord Magnusons vittnesmål inifrån Nobelfesten - tar upp problemet: ”Jobbigt”

Tord Magnusons vittnesmål inifrån Nobelfesten - tar upp problemet: ”Jobbigt”
Exklusivt

Tord Magnuson och prinsessan Christina fick äntligen gå på Nobelfesten igen!
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv
22:22

Efter reklamen: EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

(22:22)

Slå på ljud

För två månader sedan vankades det statsbesök från Nederländerna och galamiddag på Kungliga slottet. Gästerna var rejält uppklädda, inte minst drottning Maximá som med sin aprikosrosa klänning såg ut som en gudinna.

Kungens syster prinsessan Christina strålade i prinsessan Sibyllas diadem och vid sin sida hade hon maken och generalkonsul Tord Magnuson, som även han såg väldigt stilig ut i sin frack.

– Man känner sig lite ringrostig på något vis, att få på sig fracken rätt sätt, men jag tycker inte jag behöver skämmas, sa Tord Magnuson till Svensk Damtidning då och refererade till åren av coronapandemi.

Tord Magnusons Nobellycka: ”Alltid fantastiska”

Den kvällen blev ett smakprov inför lördagens stora fest. Prinsessan Christina och Tord Magnuson, som inte missat många Nobelfester genom åren, glänste som aldrig förr och såg verkligen ut att trivas.

– Nobelfesterna är alltid fantastiska och lika imponerande varje gång. Det är många människor som lägger ned sina bästa talanger för att göra en fin kväll och det är alltid kul att få vara med om, säger Tord Magnuson till Svensk Damtidning dagen efter festen.

– Den var väldigt flott, snygg och det är roligt att äntligen får komma igång igen efter åren av pandemi.

Prinsessan Christina, Tord Magnuson och prinsessan Sofia vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen

Prinsessan Christina, Tord Magnuson och prinsessan Sofia vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen.

Jonas Ekströmer/TT

Tre Hagasessor utesluts från Nobel – därför fick bara Christina gå

Nobelfesten kryllade av pristagare

Tord Magnuson har som sagt varit på många Nobelfester, men han har aldrig varit på någon där man ska försöka hinna ikapp och uppmärksamma pristagare från 2020, 2021 och 2022.

– Det var uppenbart att det var oändligt många intelligenta människor på plats, säger Tord och berättar att han gillar att mingla, prata med nya människor och få igång ett samtal:

– Det brukar bli mycket om maten, uppträdanden och den typen av enklare frågor. Det beror också på vem man sitter med.

Tord Magnuson: ”Klart man blir trött”

Till förrätt serverades en algbakad gös och tomat stoppad med gravad gös, till varmrätt svensk hjort och en efterrätt bestående av en cheesecake med brynt smörbotten.

Maten uppskattades mycket av Tord Magnuson.

– Den var väldigt fin. Jättegott, lätt och elegant.

I kväll är det dags för kungens middag för Nobelpristagarna på Kungliga slottet. Då kommer Tord och prinsessan Christina åter vara på plats för att ta del av de kungliga festligheterna.

Tord säger att han ser fram emot kvällen, men tycker också det är lite jobbigt att hålla igång så många dagar i sträck.

– Klart man blir trött av att hålla igång på det sättet, det skulle nog även du bli.

Tord Magnuson med sin bordsdam Ling Wang, partner till Nobelpristagaren i ekonomi Philip H. Dybvig efter middagen på Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen

Tord Magnuson med sin bordsdam Ling Wang, partner till Nobelpristagaren i ekonomi Philip H. Dybvig efter middagen på Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen.

Pontus Lundahl/TT

Foto: TT