Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tord Magnusons vittnesmål inifrån Nobelfesten - tar upp problemet: ”Jobbigt”

11 dec, 2022, 14:37 
Tord Magnuson och prinsessan Christina fick äntligen gå på Nobelfesten igen!
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tvBrand logo
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

För två månader sedan vankades det statsbesök från Nederländerna och galamiddag på Kungliga slottet. Gästerna var rejält uppklädda, inte minst drottning Maximá som med sin aprikosrosa klänning såg ut som en gudinna.

Kungens syster prinsessan Christina strålade i prinsessan Sibyllas diadem och vid sin sida hade hon maken och generalkonsul Tord Magnuson, som även han såg väldigt stilig ut i sin frack.

– Man känner sig lite ringrostig på något vis, att få på sig fracken rätt sätt, men jag tycker inte jag behöver skämmas, sa Tord Magnuson till Svensk Damtidning då och refererade till åren av coronapandemi.

Tord Magnusons Nobellycka: ”Alltid fantastiska”

Den kvällen blev ett smakprov inför lördagens stora fest. Prinsessan Christina och Tord Magnuson, som inte missat många Nobelfester genom åren, glänste som aldrig förr och såg verkligen ut att trivas.

Annons

– Nobelfesterna är alltid fantastiska och lika imponerande varje gång. Det är många människor som lägger ned sina bästa talanger för att göra en fin kväll och det är alltid kul att få vara med om, säger Tord Magnuson till Svensk Damtidning dagen efter festen.

– Den var väldigt flott, snygg och det är roligt att äntligen får komma igång igen efter åren av pandemi.

Prinsessan Christina, Tord Magnuson och prinsessan Sofia vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen
Prinsessan Christina, Tord Magnuson och prinsessan Sofia vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen.

Nobelfesten kryllade av pristagare

Tord Magnuson har som sagt varit på många Nobelfester, men han har aldrig varit på någon där man ska försöka hinna ikapp och uppmärksamma pristagare från 2020, 2021 och 2022.

– Det var uppenbart att det var oändligt många intelligenta människor på plats, säger Tord och berättar att han gillar att mingla, prata med nya människor och få igång ett samtal:

Annons

– Det brukar bli mycket om maten, uppträdanden och den typen av enklare frågor. Det beror också på vem man sitter med.

Tord Magnuson: ”Klart man blir trött”

Till förrätt serverades en algbakad gös och tomat stoppad med gravad gös, till varmrätt svensk hjort och en efterrätt bestående av en cheesecake med brynt smörbotten.

Maten uppskattades mycket av Tord Magnuson.

– Den var väldigt fin. Jättegott, lätt och elegant.

I kväll är det dags för kungens middag för Nobelpristagarna på Kungliga slottet. Då kommer Tord och prinsessan Christina åter vara på plats för att ta del av de kungliga festligheterna.

Tord säger att han ser fram emot kvällen, men tycker också det är lite jobbigt att hålla igång så många dagar i sträck.

– Klart man blir trött av att hålla igång på det sättet, det skulle nog även du bli.

Tord Magnuson med sin bordsdam Ling Wang, partner till Nobelpristagaren i ekonomi Philip H. Dybvig efter middagen på Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen
Tord Magnuson med sin bordsdam Ling Wang, partner till Nobelpristagaren i ekonomi Philip H. Dybvig efter middagen på Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen.

Foto: TT

Annons