Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet: Ewa och Olle Westling stoppas från Nobel – får inte komma på festen

09 dec, 2022, 11:12 

Prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling stoppas helt från Nobelfirandet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Wow! Här anländer Victoria & Silvia till Nobelprisceremonin 2021Brand logo
Wow! Här anländer Victoria & Silvia till Nobelprisceremonin 2021

På lördag är det äntligen dags för Nobelfesten. I år blir det extra speciellt, då det är första sedan 2019 som den firas utan några restriktioner. Med andra kan man räkna med ett storslaget firande.

Kungligheter, politiker och diverse gäster kommer ta sig till Blå Hallen i Stadshuset iklädda sina finaste kläder. Det blir en afton i extravagansens tecken och kreationer som det kommer pratas om långt efteråt.

För kungafamiljen blir det en afton att minnas. Dessutom har kronprinsessan Victoria tillfrisknat från en lättare förkylning och stillat all oro om eventuella förhinder.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under det begränsade Nobelfirandet 2021.

Därför stoppas Ewa och Olle Westling från Nobelfirandet

Några som däremot inte kommer delta på festligheterna är prins Daniels föräldrar: Olle och Ewa Westling. Det är inte ovanligt att vi ser Daniels föräldrar när det vankas kungliga fester, men Nobelfesten är annorlunda.

Annons

– De som bjuds in här ska tillhöra någon av följande grupper: Nobelpristagare (förstås) och deras familjer, studenter och representanter från det offentliga Sverige samt kungafamiljen. Vid denna tillställning är kungaparet, Victoria och Daniel och Carl Philip och Sofia hedersgester men det är inte de som bjuder in övriga gäster, säger Svensk Damtidning mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén.

– För att Ewa och Olle ska få en inbjudan är det kungen som måste bjuda in, som till exempel vid dop, Victorias 40-årsfest på Stockholms slott och så vidare. Den enda släktingen som kommer på Nobel, och som inte tillhör innersta kärnan av kungafamiljen, är prinsessan Christina och hon är ju av kunglig börd och har av tradition alltid blivit inbjudan. Eftersom hon är den enda Hagasessan som bor i Stockholm och som har arbetat nära kungen i hela sitt vuxna liv.

Familjen Westlings frånvaro

Nu var det ett bra tag sedan vi såg Daniels föräldrar i något offentligt sammanhang. Senast Olle syntes med kronprinsessfamiljen var på en hockeymatch 2019, men då utan Ewa Westlings närvaro.

Istället har de uppehållit sig i sitt faluröda kedjehus i Ockelbo, som under flera år fungerat som en fristad för Daniel, Victoria och Estelle och Oscar.

Självklart har pandemin gjort det svårt för familjen att umgås normalt med barn och barnbarn, men i somras bekräftade i alla fall hovet att kronprinsessfamiljen äntligen varit på besök i Ockelbo igen!

Ewa och Olle Westling får helt enkelt följa Nobelfestligheterna hemma i tv-soffan istället.

Ewa och Olle Westling
Ewa och Olle Westling får följa Nobelfesten hemma i tv-soffan.

Foto: TT

Annons