Vi testar! Så är det att bära en äkta Nobelklänning

Svensk Damtidning har fått kliva in i designern Göran Alfredssons butik Thalia och testat Nobelklänningar.

Nästa vecka kommer vi alla bänka oss framför Nobelfesten och vi på Svensk Damtidning tycker att det är extra roligt med gästernas spektakulära klänningar. Möt mannen bakom alla vackra galablåsor – Göran Alfredsson, som kan förvandla vem som helst till en äkta Nobelprinsessa. I hans ateljé på Karlavägen 62 får kunderna testa gå runt och provsitta i klänningarna innan festen den 10 december.

– Gästerna ska ju sitta vid middagen en lång stund så det är viktigt att klänningarna är både snygga och bekväma, och det kan ju vara lite svårt när de är tighta, har stora kjolar och släp. Men det brukar gå.

Vad ser du för trender i år? 

– Trenderna är inte lika viktiga som att kunderna får det de verkligen passar och trivs i. Och det behöver faktiskt inte vara en hel klänning utan det kan vara en kjol och ett liv. Så länge det är tillräckligt festligt.

Vilka material jobbar du med? 

– Nu när det är aftonklänningar så är det i stort sätt nästan bara siden. Och det är ju det material som är det allra festligaste. Sen är det många saker som är pärlbroderade.

Förberedelserna inför nästa vecka är i full gång med andra ord och det är många klänningar som står på spel. Förra året designade han mellan 15-20 av kvällens galablåsor . I filmklippet nedan får vi bland annat se vår reporter Ellen Myrgård Lindén testa hans Nobelklänningar. Alfredsson avslöjar dessutom vilken av hans Nobelkreationer som är hans favorit!

Se filmen nedan!

Läs mer:

Nobelextra! Så reagerade Lilian efter Johan T Lindwalls oväntade fråga

Stora oklarheter kring bordsplaceringen inför Nobelfesten

Så laddar Victoria upp inför Nobelfesten

Foto: TT