Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

ABBA-Fridas sorgliga besked – efter åren i skuggorna

27 apr, 2024, 19:15 
Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog
Hon blev världsberömd med ABBA, ändå ser vi väldigt sällan Anni-Frid Lyngstad. Och hennes tystnad är också påtaglig...
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

1974 klev Anni-Frid Lyngstad ut på Eurovision-scenen i Brighton med Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog.

När de klev av var de världsberömda. Och det var bara början på framgångssagan som är ABBA, som i dag blivit aktuella med ny kraft.

Detta trots att en av medlemmarna, Anni-Frid, föredrar att hålla en låg profil. Och efter alla år i skuggorna kan man bara konstatera det tråkiga beskedet.

Anni-Frids tystnad – ett tråkigt besked

Världsberömd men ändå, i den mån det går, kroniskt hemlig. Det är unikumet Anni-Frid Lyngstad.

Ja, medan ABBA-kollegerna Björn, Benny och Agnetha släppt musik och rört sig i diverse kulturella sammanhang har Anni-Frid inte gjort mycket väsen av sig.

Under comebacken 2021, då ABBA:s succéföreställning Voyage hade premiär i London, fick vi se henne på röda mattan. Sedan gick hon under jorden igen.

Annons

När Anni-Frid sällsynta gånger gör ett uttalande kan man räkna att det kommuniceras via ABBA:s manager, Görel Hanser. Så var fallet när musikgruppen - rätt väntat - tackade nej till att dyka upp under hyllningskvällen på Cirkus i Stockholm för några veckor sedan:

"Agnetha, Frida, Björn och Benny har gemensamt beslutat sig för att tacka nej till samtliga förfrågningar i samband med jubileet", hälsade Görel då till TT, åt gruppens vägnar.

När det kommer till Björn och Agnetha finns det dock en annan väg att få glimtar av deras vardag och arbete, deras officiella Instagramkonton med 95 000 respektive 53 000 följare.

Men, så är inte fallet när det kommer till hemliga Anni-Frid. Hon har inte ett officiellt Instagramkonto, och tycks inte heller ha några planer på att skaffa ett.

Ja, efter åren i skuggorna kan man konstatera, allt pekar på att artisten kommer fortsätta hålla samma låga profil, utanför sociala medier. Ett sorgligt besked för alla ABBA-fans förstås, även om Anni-Frid såklart ska göra det som känns bäst för henne.

Så lever Anni-Frid i dag

Vad vet vi då om Anni-Frids liv, som vi inte får se så mycket av? Ja, det tycks i alla fall inte gå någon nöd på artisten.

Hon är sedan 2008 tillsammans med adelsmannen Henry Smith, paret fördelar sin tid mellan Mallorca och Schweiz.

– Henry är nu mitt stöd, min vän och min kärlek på ålderns höst och jag hoppas att det så får vara, man vet ju aldrig, sa Anni-Frid när hon var med i SVT-programmet Vänligen Lars Lerin 2016.

Sedan dess har vi inte hört mycket mer om relationen, helt i linje med Anni-Frids föredragna privata stil.

Foto: TT

Annons