Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

ABBA-Frida bryter tystnaden – tårfyllda beskedet efter alla år

15 apr, 2024, 04:30 
Här är orden efter den långa tystnaden.
Annons

ABBA är utan tvekan Sveriges främsta musikexport, och Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Björn Ulvaeus blev på kort tid några av världens kändaste musiker.

Bandmedlemmarna syntes överallt, och turnerade land och rike. Men idag är det annat.

Stjärnan Anni-Frid Lyngstad har valt att ta ett kliv tillbaka från rampljuset, och syns nästan aldrig till. Men nu tar hon bladet från munnen.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Därför syns inte ABBA-Frida till längre

2021 gjorde ABBA storslagen comeback, inför deras jubileum på scen. Det innebar också första gången på många år som Anni-Frid, också känd som Frida, ställde sig framför kamerablixtarna igen.

Annons

Det har gjort henne unik i bandet. Agnetha Fältskog släppt en singel, och Björn Ulvaeus och Benny Andersson syns titt som tätt i diverse kultursammanhang. Men Frida har valt att hålla låg profil.

Hon lever ihop med adelsmannen Henry Smith, och paret bor på Mallorca och i Schweiz. Istället för att sola i strålkastarljuset ägnar hon sig åt friluftsliv, och tillbringar tid med familjen.

Trots det, dök hon upp på röda mattan 2022 när ABBA återförenades i London för premiären av ABBA Voyage – innan hon försvann igen. Men bara för några veckor sedan tog hon sig till London igen för att se på showen, till fansens stora lycka.

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad and Benny Andersson
Jublet var öronbedövande när ABBA återförenades på röda mattan.James Veysey/Shutterstock
Annons

ABBA-Frida bryter tystnaden

I år firar ABBA 50 år sedan låten Waterloo vann Eurovision song contest, och det råder total ABBA-feber. Men det innebär inte att vi fått se de fyra abborna mer än tidigare.

”Agnetha, Frida, Björn och Benny har gemensamt beslutat sig för att tacka nej till samtliga förfrågningar i samband med jubileet” meddelade deras manager till TT.

Men ett undantag gjordes – och fansen har nästan fått sig en återförening. I ett inlägg på Instagram, signerat samtliga medlemmar – även doldisen Frida, tackar de fansen för allt stöd.

Annons

– Många av er har varit med från början och har följt oss under ett halvt sekel!

– Vi delar upplevelsen med er och att vår musik har blivit en del av era liv är en underbar sak. Under åren har har vi blivit välsignade av ett flöde av kärlek från er fans. Vi känner av det och vill att ni ska veta att det knappt går en dag utan att vi blir påminda om det, skriver de bland annat i meddelande.

Läs hela uttalandet genom att bläddra i bildspelet nedan:

Foto: TT

Annons