Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Äcklade tittare säger ifrån efter bilderna i TV4: "Vidrigt"

05 apr, 2024, 09:00
Det här föll inte tv-tittarna i smaken hemma i tv-soffan.
Annons

TV4:s tittare är mycket engagerade i vad som visas på kanalen – och de är inte rädda för att ge både ris och ros.

Dessutom gör de gärna sina röster hörda, och fortsätter diskussionen från programmet på sociala medier efteråt.

Det är precis det som hänt nu – och tittarna reagerar starkt efter bilderna i TV4:s Efter fem.

Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Inslaget i Efter fem väcker starka känslor

I ett inslag som sändes i veckan i just Efter fem, diskuterade programledarna Tilde de Paula Eby och Axel Pileby insekter i mat. Främmande för många – men vardagsmat för andra.

I London har man nämligen slagit upp dörrarna för restaurangen Yum Bug, och som namnet avslöjas är det just insekter som står på menyn.

Krogens medgrundare Leo Taylor beskriver insekter som ett "super food":

Annons

– Allt, från smör till efterrätter, innehåller insekter, och köttet är syrsor. Syrsor innehåller mer järn än spenat, mer kalcium än mjölk och mer kalium än bananer. Mer B12 än rött kött – och listan kan göras lång! Det är supermat.

Tittarna reagerar efter bilderna i TV4 – äcklas

Ja, utanför Sveriges gränser är det faktiskt inte så konstigt att serveras gräshoppor och syrsor. Tilde de Paula däremot, verkar inte helt övertygad när hon får frågan om hon blir sugen:

– Nej. Inte spontant. Men det är säkert bara vana och fördom, det är säkert bara jag som är knäpp. Det finns ju mat som vi äter i Sverige som andra tycker är förskräcklig, kräftor eller någonting.Det ligger nog 100% hos mig.

Axel Pileby är desto modigare.

Annons

– Absolut. Framför allt när alla säger att det är väldigt gott ju!

I TV4:s kommentarsfält går diskussionen om insekter till mat varm. I skrivande stund har inlägget drygt 150 kommentarer, och det råder faktiskt konsensus:

"Aldrig i livet!"

Någon konstaterar att det är "vidrigt" och att de inte kommer besöka restaurangen, och vissa nöjer sig med kräk-emojis. Men visst finns det en tapper skara där ute som kan tänka sig att prova:

"Klimatsmart och proteinrikt, framtidsmat helt klart! Känns dock rätt många år ifrån att det blir populärt på småländska landsbygden"

En bild på en tallrik mat, föreställandes en grönsaksrätt med insekter och skorpioner
Den här restaurangen i Kambodja serverar grönsakswok med stekta insekter och skorpioner. Blir du sugen? TANG CHHIN SOTHY

Foto: TV4

Annons