Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Agneta Sjödin berättar om plötsliga kärleksuppbrottet – efter två år ihop

10 feb, 2024, 09:00 
Agneta Sjödin
Agneta Sjödin har ett besked om sitt kärleksliv – och varför relationen inte höll.
Annons
Därför vägrar Agneta Sjödin distansförhållandeBrand logo
Därför vägrar Agneta Sjödin distansförhållande

Agneta Sjödin, 56, är aktuell som programledare för ett nytt program - Älskar, älskar inte - och är riktigt exalterad över det nya giget.

– Det här jobbet känns ju superkul, säger hon till Svensk Damtidning.

I programmet får vi följa svenskar som hittat kärleken utomlands med allt vad det innebär, inte minst utmaningarna med ett långdistansförhållande.

Och det här har faktiskt Agneta egen erfarenhet av, för henne fungerade det inte. Nu berättar hon om det omtalade kärleksuppbrottet.

Agneta Sjödins ord om uppbrottet

Agneta har varit singel i fem år och berättar för Svensk Damtidning att hon kanske borde pusha sig själv mer till att dejta:

– Jag har så svårt att ens föreställa mig hur jag ska ta mig ur den här bubblan. Det känns som att jag har varit det [singel, reds anm.] hur länge som helst, så vi får se. Men jag måste ju kanske ta vara på livet.

Annons

Hennes senaste kända relation var med finansmannen Claes Bahri, 61, och innan dess var hon tillsammans med den kända friidrottaren Martin Lamprecht, 60.

Agneta och Martin träffades genom en gemensam vän 2017 men två år senare var relationen över. Agneta bor och bodde i Stockholm medan Martin huserade i Göteborg under deras förhållande.

En situation som inte fungerade för Agneta. När Svensk Damtidning frågar henne om hon själv skulle orka ha ett långdistansförhållande som deltagarna i "Älskar, älskar inte" har säger hon:

– Inte under lång tid! Jag testade med Göteborg där och efter ett tag så blir det ganska tufft också för man missar den här naturliga vardagen tillsammans.

– Men här är tanken att de ska flytta till den här personen. Men i det långa, långa loppet så tror jag att det är väldigt svårt och utmanande att ha ett distansförhållande faktiskt. Och det skulle jag nog också tycka, det tror jag alla känner.

Så om Agneta träffar någon ny blir det antagligen i Stockholm, i alla fall så som hon känner nu. Men hon ser verkligen upp till personerna i programmet som tar sig an utmaningen, dessutom i nationell tv:

Annons

– De är så bjussiga med sig själva och sina tankar och känslor. Jag beundrar dem verkligen, de är otroligt modiga.

Agneta Sjödin ler mot kameran
Agneta Sjödin leder kärleksprogrammet "Älskar, älskar inte" men långdistansförhållande är inte något för henne själv.Karin Törnblom/TT

Så känner Agneta Sjödin prinsessan

Agneta kan även avslöja något annat för Svensk Damtidning – relationen med prinsessan Märtha Louise!

De har träffats flera gånger genom åren - bland annat när prinsessan gästat Agnetas podcast "Så in i själen" - och har ett gemensamt intresse för andlighet.

– Vi är ju lika flummiga, säger Agneta med ett leende.

Agneta berättar dock att hon inte kommer närvara på prinsessans bröllop i sommar:

– Vi är ju inte nära vänner. Jag tror att hon har betydligt fler nära vänner kan jag säga.

Älskar, älskar inte sänds torsdagar 21.00 på Kanal 5 och torsdagar på Discovery+.

Foto: TT

Annons