Agneta Sjödins sorg efter dotterns beslut: "Tar farväl"

27 apr, 2023, 07:30 
AvFelicia Plåt
Agneta och Maja
Maja Strömstedt flyttar över Atlanten. FOTO: TT

Agneta Sjödins dotter flyttar till USA.

Annons

Agneta Sjödin är en av Sveriges mest folkkära programledare. Hon har synts i program som Fångarna på Fortet, Agnetas Nyårskarameller och Let´s Dance.

5 saker om Agneta Sjödin du kanske inte visste
5 saker om Agneta Sjödin du kanske inte visste

Artist och låtskrivare

Tillsammans med artisten Niklas Strömstedt har hon en dotter som också har synt till i tv-rutan, men kanske mest hörts i hörlurarna. Nämligen Maja Strömstedt som själv är låtskrivare och artist, precis som sin pappa.

Maja Strömstedt började satsa på musiken 2016 och går under artistnamnet Maja-Kristina. Hon har skrivit flera egna låtar och var en av låtskrivarna till Anton Ewalds bidrag i Melodifestivalen 2021, "New Religion". Själv har hon uppträtt på bland annat Lotta på Liseberg med den egna låten "Neighbourhood". Och sedan några år tillbaka har hon ett skivkontrakt med det amerikanska skivbolaget "Republic Records".

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Drömmen är krångligare än vad man tror

Maja har länge drömt om att få flytta och jobba i Los Angeles. Men denna drömmen var krångligare än vad hon trott. Först var det en pandemi som stod i vägen för låtskrivarens flytt över Atlanten. Men under förra året berättade Maja för tidningen Hänt att hon skulle börja pendla medan hon söker visum.

– Jag håller på med visumansökan just nu men det tar lite tid. Jag trivs i Los Angeles och planerar att flytta dit på heltid. Men just nu kommer jag att pendla fram och tillbaka, säger Maja till Hänt.

Men nu ett år senare blir drömmen verklighet, då hon flyttar till de förenta staterna på heltid. Något hennes mamma Agneta både är stolt och sorgsen över.

Flyttar till USA

I ett inlägg på Instagram kan vi se Agneta hålla om sin dotter på Arlanda flygplats.

– Här går flyttlasset till Los Angeles. Resväskor och instrument. Nu flyger hon iväg min älskade lilla tjej mot nya mål, drömmar och äventyr. Jag är så stolt över henne - över hennes mod och driv! Över den människa hon är med så mycket värme, kärlek och klokskap, skriver hon i inlägget.

Annons

Agneta verkar vara riktigt stolt över sin dotter. Men som vilken mamma som helst tror vi hon är lite sorgsen över att ha ett hav mellan sig och sitt barn. Men hon verkar vara positiv och skriver att de snart ses igen.

– Aldrig sviker hon sig själv och det som känns sant och rätt för henne. Så nu står vi här och tar farväl, men jag vet att vi ses snart igen, avslutar hon inlägget med följt av hjärtan.

Annons