Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Agneta Sjödins trista besked efter 28 år – nu är det bekräftat

04 dec, 2023, 09:00 
Agneta Sjödin

Agneta Sjödins nyårskarameller blir inte som de brukar i år!

Annons

Agneta Sjödin är en levande tv-ikon. Vi minns henne bland annat från Fångarna på fortet, där hon bildade ett odödligt radarpar med Gunde Svan.

Men Agneta är minst lika förknippad med Agnetas nyårskarameller. Det är ett program som blivit något av en institution i den svenska högtidstelevisionen. Innehållet i Agnetas nyårskarameller har beskrivits som "tokiga snedsteg och dråpliga missar". Sedan 1995 har vi bjudits på så kallade bloopers från TV4:s egna produktioner, och skrattat gott.

Se Agneta Sjödins stilresa genom årenBrand logo
Se Agneta Sjödins stilresa genom åren

Agneta Sjödin ger besked om framtiden

Men nu görs programmet om. Det kan vi läsa i ett pressmeddelande från TV4.

Agneta Sjödin
Varför har det blivit så här?

"Det blir en stjärnfylld kväll med bland andra Benjamin Ingrosso, Johanna Nordström, Robert Gustafsson, Marko & Irma, Babben Larsson, David Sundin, Mauri Hermundsson, Anders Lundin, David Hellenius - och självklart Agneta Sjödin som delar med sig av sina personliga reflektioner och favoriter från karamellarkivet. Under ledning av programledarduon Edvin Törnblom och Tilde de Paula Eby som guidar tittarna genom kvällen. Dessutom bjuds det på spännande nyheter inför 2024 med exklusiva förhandstittar från bland annat Bäst i test, Marko & Irma och Morran och Tobias. Det blir också liveframträdanden med Carola och Omar Rudberg", skriver TV4.

Annons

Agnetas nyårskarameller fick mycket kritik i fjol

Agnetas nyårskarameller fick stark kritik i fjol för att programmet innehöll för få snedsteg och alldeles för mycket reklam för TV4:s kommande program.

Så här lät det på de sociala medierna:

"Förra året började det spåra ur. Jag såg det inte i år utan på det som var på SVT1. Det känns, när jag läst allt detta, som jag valde rätt. Man fick skratta många gånger."

"Vi sitter nu sedan en dryg timma o är högeligen besvikna, vart har alla bloopers tagit vägen? Det är ju mest reklam för program som gått på TV4 som vi redan sett. En utveckling som vi tyvärr sett de senaste åren. Det har gått från att vara ett underhållningsprogram man längtade efter till detta….." Kommenterar en annan.

"Synd, så mycket prat, vill ha maxat med bloopers istället" Skriver en tredje.

Svensk Dam har kontaktat TV4, som lovat att återkomma med besked om varför man har fattat det här beslutet.

Annons