Agnetha Fältskog bryter tystnaden om Björn Ulvaeus

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog bryter äntligen tystnaden i en ny intervju!

ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!
Slå på ljud

Abba och deras comeback är nog musikåret 2021:s allra största nyhet! Låtarna ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down” har redan spelats flitigt – och fler är att vänta.

Bandmedlemmarna Björn Ulvaeus, 76, Benny Andersson, 74, Anni-Frid Lyngstad, 75, och Agnetha Fältskog, 71, har återförenats och ska snart släppa ett fullständigt album: "Voyage".

– När vi hade de här två låtarna så kändes lite tunt, ”ska vi inte göra några till?” och vi gjorde några till och det blev bra och sen tänkte vi att vi kör vidare och kör ett helt album, har Benny Andersson sagt till SVT.

Agnetha Fältskog bryter tystnaden om Abba

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog är känd för att vara medieskygg.

Agnetha Fältskog är som bekant en ganska medieskygg person. En intervju har hon däremot gjort, där hon bryter tystnaden om comebacken.

Den ska sändas i sin helhet i Svensktoppen på söndag 19 september, men Sveriges Radio har valt att släppa några citat på förhand. Där möts vi av en uppsluppen Agnetha, nöjd med att vara tillbaka i Abba-familjen.

– Vi är så glada, allihop i gruppen, och tacksamma, och rörda över det här enorma mottagandet vi får. Det känns jätteskönt och varmt i kroppen, säger hon.

Svensktoppens programledare Carolina Norén ställer frågan om någon i bandet var tveksamma inför comebacken.

– Nä, det tror jag inte att någon var. Inte i det här. Avatar-projektet var jag lite fundersam kring. Det är mycket jobb på scenen och jag är inte en scenpersonlighet. Däremot kan jag förmedla mycket känslor i låtarna.

"Vi gör som de säger"

Avatar-projektet innebär att Abba-medlemmarna kommer att representeras på scen av "Abba-tars", digitala motsvarigheter till Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha, utvecklade av Star Wars-geniet George Lucas bolag Industrial Light and Magic.

Carolina frågade också om vilken sorts inflytande Agnetha själv har över låtskrivandet. För Agnetha är det självfallet en speciell situation, efter en av låtskrivarna är hennes ex-make.

– Jag kan komma med idéer. Ska vi inte lägga in en finess här eller stämmor, som jag är ganska bra på. Men killarna hanterar det mesta. Vi gör som de säger och så blir det bra, säger Agnetha.

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag