Agnetha Fältskogs bakslag efter comebacken

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog har åkt på ett tråkigt bakslag efter Abbas comeback.

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet
Slå på ljud

Agnetha Fältskog och resten av medlemmarna i Abba har stått för årets mäktigaste comeback. Idag släpps "Voyage" – gruppens första album på åtskilliga decennier.

Agnetha berättade i Sveriges Radio att hon var väldigt nöjd med hur återföreningen gått.

– Vi är så glada, allihop i gruppen, och tacksamma, och rörda över det här enorma mottagandet vi får. Det känns jätteskönt och varmt i kroppen, har hon sagt i en intervju med Sveriges Radio.

Agnetha Fältskog i bakslag efter Abbas comeback

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog är tillbaka i rampljuset!

"Voyage" har dock fått ett blandat mottagande bland kritikerna. En översikt visar att man inte är fullständigt nöjda med kvartettens nya insats.

"Abba har under de senaste decennierna upplevt en rejäl uppvärdering. Nya albumet 'Voyage' påminner dock om hur det gamla Abba verkligen lät: två–tre fungerande hits per album – resten var utfyllnad", skriver Andres Lokko för Svenska Dagbladet.

Markus Larsson på Aftonbladet är inne på samma spår.

"Inget på 'Voyage' befinner sig i samma solsystem som en 'SOS', en 'Knowing me, knowing you' eller en 'Dancing queen'", skriver Markus.

"Musiken uttrycker alltid en avundsvärd optimism, hur sorgsen den är, något som de bland annat delar med generationskamraterna i Beatles. Inget egentligen för sent eller omöjligt, ljuset slocknar inte så länge en refräng varar. Men inte ens Abba kan återskapa sig själv. Den tiden är förbi och kommer aldrig igen."

"Rent skräp"

Även internationellt får sig Agnetha och kollegorna några törnar.

”Efter 40 år är skaparna av en gång gnistrande pop tillbaka – men den glamour som utlovas av detta albums två fantastiska singlar går fruktansvärt ouppfylld”, skriver The Guardian, medan australiska Sydney Morgning Herald skriver att några av de nya låtarna är ”rent skräp”.

”'Voyage' borde ha släppts som en ep med fyra spår. Då skulle vi ha kunnat säga tack för musiken och mena det”, skriver tidningen.

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"