Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Agneta Sjödins kamp med Niklas Strömstedt: "Jag mådde skit"

13 jul, 2021, 17:00 
AvIndra Nordemar

Agneta Sjödin är en av årets sommarpratare i P1, och på tisdagen gjorde hon sin debut. Nu öppnar hon upp sig om den tvivel och oro som uppstod när hon och Niklas Strömstedt fick reda på att de skulle bli föräldrar.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Programledaren Agneta Sjödin har haft en gedigen karriär inom tv-världen. Genom åren har hon programlett tittarsuccéer som "Fångarna på fortet”, ”Let’s Dance” och ”Gladiatorerna”. Och i sommar är hon aktuell i "Bingolotto" tillsammans med Casper Janebrink.

Nu gör hon även sin debut som sommarpratare i P1. Men hon väljer att fokusera på något helt annat än framgångarna i tv-rutan. I stället berättar hon om sin personliga resa.

Agneta Sjödins relation med Niklas Strömstedt

Året var 1997 när Agneta Sjödin och artisten Niklas Strömstedt valde att förlova sig. Samma år fick de beskedet att de väntade barn – och det mottogs med blandade känslor.

Agneta var mitt uppe i en blomstrande karriär och började tvivla på sig själv som en blivande mamma. Det ledde till att hon hamnade i en inre kris.

– Jag började fundera över hur jag skulle vara som mamma. Hade jag ens koll på mig själv? Hur mådde jag egentligen? säger hon i Sommar i P1 och fortsätter:

Annons

– Jag mådde skit helt enkelt, och jag ville må bra. Jag ville må bra och bli en stark, klok och trygg mamma.

– Jag har gråtit mycket, tvivlat, ångrat, förbannat mig själv. Sedan rest mig igen för att påminna mig om varför jag gör den här resan.

Agnetas ord om dottern Maja Strömstedt

1998 kom dottern Maja Strömstedt. Men för Agneta och Niklas tog kärleken slut 2001.

Men Maja har gjort att det före detta paret har kontakt än i dag, och i stället har de lyckats bygga en vänskapsrelation.

Agneta berättar i sitt sommarprat om hur mycket Maja betyder för henne.

– Min dotter är min klokaste läromästare. Maja, hon fyllde 23 i maj. Maja var egentligen min läromästare redan innan hon föddes, för det var så mycket som satte i gång i mig i samband med att jag blev gravid.

– Vi har en nära och fin relation. Hon kan kritisera mig, jag uppmuntrar det. Jag lyssnar och ber om ursäkt. Jag vet att jag inte är felfri och jag vill att hon ska lära sig att sätta gränser och känna att hon får upprättelse när något känns fel för henne. Jag vill att Maja ska må så bra det bara går.

Annons