Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Albin Tingwalls panikångest och kärlekskrasch – otäcka bölden nära att sätta stopp

24 feb, 2024, 01:00 
Lars Johansson
Från när det begav sig. Albin Tingwall och Nike Sellmar slogs inte bara om vinsten i "Idol" 2022. De var också ett par under fjolåret.Claudio Bresciani/TT
Albin Tingwalls panikångest och en svårartad böld var nära att sätta stopp.
Sedan gjorde han och "Idol"-vinnande kärleken Nike Sellmar, 28 slut.
Nu ska den tidigare så lovande tennisspelaren få sin revansch i Melodifestivalen.
– Det känns lite som att jag ska dö varje gång, har artisten berättat för Expressen om att stå på scen.
Annons

Albin Tingwall, 20, känner ni säkert igen från "Idol". 2022 slutade han tvåa i tävlingen.

Mellobossen: Så ändras Melodifestivalen 2024Brand logo
Mellobossen: Så ändras Melodifestivalen 2024

Motståndare och överkvinna i finalen?

Hans numera ex-flickvän Nike Sellmar.

De var ett par i ungefär ett år, sedan – ifjol höst – meddelade hon på Instagram:

”Jag har något tråkigt att berätta. Jag och Albin har gjort slut. Ni vet ibland när man måste göra saker för sin egen skull, trots att man har så mycket kärlek för en person. Så blev det den här gången”.

Nike Sellmar hyllade Albin Tingwall och berättade hur respekterad och älskad han fått henne att känna sig under tiden de var tillsammans:

”Det är något som är jobbigt att inte få ha kvar. Men han har satt en standard för hur jag vill ha det i en relation. Det är jag så tacksam för.”

”Jag har så mycket kärlek för Albin och kommer alltid att ha det.”

Albin Tingwall skojar med "Idols" programledare Pär Lernström i samband med tävlingen.Maja Suslin/TT

Albin Tingwalls panikångestattacker

Men trots att den Melodifestivalen-aktuella artisten, åtminstone för en tid, fann sin relationslycka genom "Idol" var hans medverkan där långt ifrån någon dans på rosor.

Annons

Albin Tingwall har levt med panikångest. Våren 2021 var det som allra värst. Sångaren stannade hemma, orkade inte gå ut. Immunförsvaret blev sämre av stressen och gjorde honom under en period ofta sjuk.

– Jag var rädd för att ”tänk om jag sitter i klassrummet och får en panikångestattack”, har sångaren berättat för Expressen.

Det hela kulminerade mitt under brinnande veckofinal.

Albin Tingwall upptäckte en finne vid revbenen. Det resulterade till slut i så mycket antibiotika artisten blev ordentligt illamående och hans framträdanden försvårades.

– Då stressade jag upp mig, för jag vet att jag ska in i live-tv snart. Så det var väldigt mycket som triggades i gång förra veckan och det var liksom en av de sämsta dagarna i mitt liv, har sångaren sagt till Expressen.

Annons

För Hänt utvecklade Albin Tingwall:

– Om man tar det från början, jag fick någon typ av finne på revbenet som jag inte visste vad det var. Men den bestämde sig för att bli jätteinfekterad så jag fick en stor böld på sidan som jag mådde dåligt av.

– Så jag behövde åka in då, för den blev så pass infekterad att jag inte kunde röra min högra arm typ. Så då åkte vi in och så tömde de den och så skrev de ut antibiotika till mig.

Albin Tingwall var lovande tennisspelare

Sedan "Idol" har Albin Tingwall släppt tre singlar, inklusive en egenkomponerad jullåt. När han nu tävlar i Meldoifestivalen heter bidraget "Done Getting Over You". Kanske en blinkning till Nike Sellmar?

Annars började ju Albin Tingwalls karriär någon helt annanstans än på den musikaliska scenen. Den inleddes nämligen på tennisbanan, där han var en mycket lovande spelare.

– Sigtuna Tennisklubb har varit ett andra hem för mig under hela mitt liv. Jag har både spelat och jobbat för klubben och utvecklats från nybörjare till topp 30 i min åldersgrupp tack vare den, har artisten sagt till Sigtuna kommuns hemsida.

Annons