Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alicia Vikanders oro för maken – kunde gått helt fel

13 jun, 2023, 09:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Alicia Vikander och Michael Fassbender
Alicia och Michael har varit ett par sedan 2014. Foto: TT

Det kunde gått riktigt illa för Alicia Vikanders man under helgen.

Annons

Alicia Vikander är en av Sveriges största och mest framgångsrika skådespelare. Hon har varit med i svenska filmer som "Kronjuvelerna" och "Till det som är vackert".

Se svenska skådespelare då och nuBrand logo
Se svenska skådespelare då och nu

Alicias karriär på andra sidan Atlanten

Men karriären har även gått internationellt och hon har spelat huvudroller i riktiga Hollywood-filmer. Bland annat har hon spelat den världskända karaktären Lara Croft i filmen Tom Raider, vilket hon tog över efter världsstjärnan Angelina Jolie.

Och 2016 blev hon själv en världsstjärna när hon vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen "The Danish Girl".Hon har många storfilmer i bagaget men det är inte bara en fin karriär hon hittade på andra sidan Atlanten utan även kärleken.

Annons

Under inspelningen av "The light between oceans" träffade Alicia den stora kärleken Michael Fassbender och det sa klick direkt. Och sedan 2014 har de varit ett par. 2018 gifte de sig på paradisön Ibiza och 2021 fick de sitt första barn.

Alicia Vikander
Alicia vann der ärofyllda priset, en Oscar, under 2016.

Kärleken för motorsporten

Michael som också är skådespelare är mest känd för sin roll som Magneto i filmserien "X-Men". Men förutom skådespeleriet så har han ett väldigt stort intresse för motorsport. Och i en intervju i programmet "Top Gear" uttryckte han sin kärlek för sporten.

– Jag kommer aldrig att bli en professionell racerförare, men jag är väldigt passionerad. Det betyder så mycket för mig och jag vill blir så bra jag kan.

Annons

Han tävlar regelbundet i olika bilsporttävlingar och nu senast var han med för andra gången i Le Mans-loppet i Frankrike. Ett lopp som pågår i 24 timmar, där förarna är i lag på tre personer som turas om att köra bilen under loppet. Men denna gången kunde det sluta i katastrof.

Michael Fassbender
Som tur var så klarade sig Michael utan några skador.

Kraschen som kunde göra slut på allt

Michael hade bara 15 minuter kvar av loppet när han plötligt tappade kontrollen över sin Porsche 911 och kraschade rakt in i barriären på sidan av banan. Bilen blev så pass skadad att den inte gick att reparera skriver tidningen Deadline. Och skådespelaren? Han klarade sig som tur var helt utan skador. Phew! Det kunde gått riktigt illa.

Och vi kan bara tänka oss vilken oro hans fru Alicia hade under kraschen. Men som tur var så gick alltid bra. Och vi hoppas att han tar det lite lugnt nu efter denna omskakande händelse.

Annons