Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Renée Nyberg avslöjar: Tar hjälp av dotterns pojkvän

12 jun, 2023, 11:30 
Samuel Björn
Renée Nyberg och medhjälparen till hennes sommarprat 2023
Renée Nyberg har sedan 90-talet programlett många populära tv-program i både TV3 och TV4.

Renée Nyberg debuterar i år som sommarpratare i P1 och får hjälp från rutinerat håll.

Annons
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

25 juni debuterar den folkkäre programledaren Renée Nyberg som sommarpratare i P1. Renée gjorde sin programledardebut i TV4 1992 och har sedan dess vunnit pris som årets bästa kvinnliga programledare tre gånger.

Tredje gången gillt för Renée Nyberg

Renée berättar i introduktionen utav årets sommarpratare på Sveriges Radios hemsida att hon tidigare tackat nej till erbjudandet om att sommarprata men att ett sms från Bibi Rödöö, programchef för sommar och vinter i P1, fick henne att tänka om denna gång. I sms:et skrev Bibbi och frågade om de nu skulle ta bort henne från listan om potentiella sommarpratare framöver då hon tackat nej tre gånger.

– Är det ett trick du använder? Säger Renée...

– För det funkar! Gud vad lättlurad man är, för då tänkte jag såhär, det var tredje gången gillt, jag kanske ändå borde göra det där. Och nu står jag här med en krans i håret.

Annons

Hjälp från nära och kära

När hon skulle komma igång med sitt sommarprat så behövde hon inte leta långt efter någon som kunde hjälpa till.

– Min dotters kille, Love Lyssarides, är poddproducent och journalist, de har varit ihop i tio år. Jag frågade honom om han ville göra det här med mig, berättar Renée till Expressen.

Love Lyssarides vann 2022 priset "PRIX EUROPA" som bästa europeiska radiodokumentärs-serie för året. Nu till hösten blir han även ny utrikeskorrespondent I P3.

Love Lyssarides I Morgonpasset i P3 om den prisbelönta dokumentären Ekerösvindlaren.

Hon berättar också lite om programmet innehåll i intervjun, bland annat kommer hennes man tillika programledarkollega David Hellenius ha en roll i programmet. Hon kommer också prata om hennes farfar som hon efter 50 år återförenades med efter att hon tidigare fått besked om att han varit död. I programmet kommer hon också ställa en frågeställning som hon väntat länge för att få svar på.

– Den här frågan har jag grubblat på i över 20 år sedan min pappa gick bort. Jag kommer att ställa den frågan i programmet till en läkare.

Spännande!

Vi får helt enkelt vänta till slutet av juli innan vi får reda på vad det är för frågeställning som Renée hintar om och vilka svar hon får reda genom den.

Annons