Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allsångsfejden: Pernilla avslöjar att Sanna var mer kräsen:"Jag hade inte några såna krav"

13 jul, 2023, 08:00 
Samuel Björn
Pernilla Wahlgren och Sanna Nielsen
Sanna Nielsen ledde Allsång på Skansen mellan åren 2016 till 2022.

Pernilla avslöjar en stor skillnad mellan henne och den tidigare programledaren för Allsång på Skansen.

Annons
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim RamsellBrand logo
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim Ramsell

Pernilla Wahlgrens succé i Allsång på Skansen fortsätter. I en lång intervju med expressen berättar den folkkära artisten om hur en dag inför Allsång på Skansen kan se ut. Pernilla berättar glatt och hinner samtidigt på att lämna en pik till förra programledaren Sanna Nielsen.

Premiärnerverna är släppte

Pernilla Wahlgren är ett superproffs framför tv-kamerorna, och inte konstigt är väl det? Vid det här laget känns det som att det inte finns ett enda sammanhang som den populära artisten varit en del av.

Så att leda Allsång på Skansen klarar Pernilla av galant och efter premiärens nerver verkar programledaren nu känna sig lugnt inför live-programmen.

– Vi får se, jag vet faktiskt inte? Men det ska bli spännande, för i vanliga fall är jag alltid bara nervös på premiären, sedan släpper det.

Annons

– Även om det är ett jättestort program med miljonpublik så tycker jag att man ska gå in med grundinställningen; ”Är det något som går fel, så skit samma!”, berättar Pernilla för Expressen.

Men det verkar finnas en sak som programledaren är mindre bra på, men det anpassar sig hennes team efter.

– Det står ”Pernilla på plats kl. 09.00” i schemat, men jag tror att de har gjort en specialare för mig, eftersom jag är känd för att alltid komma sent. Jag upptäckte att mötet inte börjar förrän 09.30, så jag hann ta en kaffe innan och sedan har det varit repetitioner hela dagen.

Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw
Pernilla Wahlgren tillsammans med tidigare programledaren för Allsång på Skansen Måns Zelmerlöw under tisdagens program.

"Dagens sanning"

När Pernilla ska ge sig in i logen för att göra sig redo berättar hon för Expressen att hon fått den ommålad för att den tidigare varit väldigt sliten. När hon får frågan om det var Sanna Nielsen som hade festat sönder den berättade Pernilla om en stor skillnad mellan de två programledarna.

Annons

– Nej, hon hade inte den här enkla logen. Sanna hade en egen trailer, en sån som filmstjärnor har. Den stod utanför backstageområdet.

Pernilla fortsätter, och bedyrar sanningshalten i det hon precis avslöjat.

– Dagens sanning. Jag lovar. Där hängde hela hennes team. Men jag hade inte några såna krav. Jag tycker man kommer lite off då, nu är jag mitt i allt och har nära till scenen. Det är mycket skönare. Jag vill inte vara så avskärmad.

Pernilla berättar om sina krav, en lista som låter väldigt simpel jämfört med en filmstjärne-trailer på backstageområdet.

– Du, jag har faktiskt inget speciellt förutom kaffe, blåbär och jordgubbar. Ja, och så lite smågodis. Men det är inte till mig utan till de som jag jobbar med. De brukar tycka att det är trevligt.

Annons