Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Amadeus i hemligt samtal med Runar – efter Carolas tårar

27 okt, 2022, 13:00 
Runar Sögaard, Carola Häggkvist och Amadeus Sögaard
Amadeus Sögaard berättar om samtalet med Runar Sögaard.
Annons
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”Brand logo
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”

Under tisdagskvällen utspelade sig scener som fick Carola Häggkvist, 56, och dottern Zoe att fälla tårar och applådera frenetiskt.

Amadeus Sögaards, 24, och Brommapojkarnas framgångar hade gett dem en plats i Allsvenskan. På läktarplats satt den folkkära artisten och bevittnade hela spektaklet.

– Jag har varit så otroligt nervös, att vara här på plats. Man går igenom så många känslor som förälder och publik, sa Carola Häggkvist till SVT.

Zoe Häggkvist, Amadeus Sögaard och Carola Häggkvist
Zoe och Carola Häggkvist var på plats för att se Amadeus Sögaard och Brommapojkarna ta en plats i Allsvenskan.

Amadeus Söögard om fotbollskariärren

Amadeus Sögaard är fostrad i klubben och är den som spelat mest av alla spelare i år. Ifjol förlängdes hans kontrakt med två år och med all säkerhet kommer han göra debut i Sveriges högstaliga nästa år.

Annons

– Mitt långsiktiga mål är att bli en världsback. Om ens mål och visioner inte skrämmer en så är de för små, tycker jag, har han sagt till Aftonbladet.

Amadeus hemliga samtal med Runar

Även Amadeus flickvän Matilda Linderoth var på plats för att ta del av det stolta ögonblicket. Däremot saknades pappa Runar Sögaard, som förra året dömdes till fängelse för grovt bokföringsbrott och skattebrott.

Både Runar och Carola har varit högst delaktiga i Amadeus fotbollsäventyr, och har hela tiden hjälpt till med att skjutsa honom till träningar och matcher.

Efter matchen var den en känslosam Amadeus som fick prata med sin far och dela med sig av sin lycka.

– Vi pratade i går kväll och i morse, det var bara glada tillrop, säger han till Expressen.

Runar Sögaard
Runar Sögaard pratade med sonen Amadeus Sögaard efter matchen.

”Ett av de tuffaste åren”

Även om det blev ett bra avslut på säsongen, har det varit en tuff situation för Amadeus och att ha en pappa som sitter i fängelse.

– Det är klart att det är speciellt också. Det är väldigt mycket som har hänt de senaste två åren, dels ens egen fotbollssituation och personlig situation också. Att få göra en sån här resa under ett av de tuffaste åren i livet det är så klart otroligt skönt också, säger Amadeus.

Foto: TT

Annons