Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Amadeus Sögaard i dokumentär – Carola storgråter

21 jan, 2021, 07:00 
Amadeus Sögaard och Carola Häggkvist
Amadeus Sögaard avslöjar allt om sitt nya liv i en ny dokumentär. Mamma Carola Häggkvist börjar storgråta när hon får höra.
Annons
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjandeBrand logo
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjande

Amadeus Sögaard är son till två av Sveriges mest omskrivna personer: Runar Sögaard och Carola Häggkvist.

Men pojken med kändisföräldrarna har alltid varit mån om att skapa en egen identitet och inte rida på sina föräldrars berömmelse. I den nya dokumentären "Amadeus - mer än en son" avslöjar Amadeus att han ska satsa en karriär som musiker. Hans första singel, "Exhibition", kommer att släppas nu i vinter.

Det här har han sysslat med i hemlighet, utan att berätta för sina föräldrar.

Amadeus Sögaard avslöjar hemligheten om sin musik

I dokumentären – som sänds torsdag 20:00 på TV3, Viaplay och Viafree – bjuds vi på ögonblicket då mamma Carola för första gången får höra om sonens hemliga projekt.

– Nu är jag nervös på att se hur hon reagerar. Undrar hur jag ska dyka in i samtalet? Med min pappa har det alltid varit fotbollen. Det här med musiken, det blir en grej för mig och mamma. För sex år sedan hade jag en pianoslinga och då sa hon: ”Nej, nu gör du något med den”. Och då satt jag bara i hemmet och hade plingat lite. Efter det har hon typ inte hört någonting, berättar Amadeus i dokumentären.

Annons

Avslöjandet sker i Carolas hem i Steninge slottsby. Amadeus tar mod till sig – och Carola brister ut i glädjetårar.

– Det här blir så spännande. Jag är rörd, stolt, imponerad och jätteglad för hans skull. Jag önskar att jag kunde producera, spela piano och sjunga på det sättet. Det var dit jag ville komma, han sjunger ju så bra, säger Carola i dokumentären.

Runar Sögaard om Amadeus

När Svensk Dam träffar Runar Sögaard i höstas kom samtalet in på Amadeus. Runar hävdade då att han son satt på "ett pansarpsyke".

– Det är en reflekterande, fin kille. Han kallas för ett mentalt monster i fotbollssammanhang, för att han är så stark, sa Runar.

– Carola har valt att snacka mycket om Amadeus i intervjuer. Jag har valt att inte göra det. Han är en egen person. Ända sedan han gick i ettan har han alltid lyckas skapa respekt på egna meriter. Han var skolans stjärna, fotbollsmässigt. Många barn till kändisar har svårt att skapa egna identiteter, men så har det inte varit för Amadeus.

Annons