Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Amadeus stora oro för lillasyster Zoe Häggkvist: "Gör ont i mitt hjärta"

Amadeus stora oro för lillasyster Zoe Häggkvist: "Gör ont i mitt hjärta"

Amadeus Sögaard är son till Carola Häggkvist och storebror till Zoe. Nu delar han öppenhjärtat med sig av sin stora oro för sin lillasyster.

Allt om Carola Häggkvist!
Slå på ljud

Amadeus Sögaard, 23, är son till den uppskattade artisten Carola Häggkvist och Runar Sögaard.

Carola har även dottern Zoe som hon adopterade från Sydafrika 2012. Amadeus var då 14 år gammal men har trots den stora ålderskillnaden en väldigt nära relation till sin lillasyster.

Nu berättar han om sin stora oro, och hur han vill Zoes bästa i livet.

Amadeus omtalade inlägg om lillasyster Zoe Häggkvist

I ett omtalat Instagram-inlägg, som Amadeus publicerade för ett år sedan, delar han med sig av sina känslor kring rasismen som finns i världen, och sin rädsla för vad Zoe kan tänkas utsättas för i framtiden.

”Gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad, och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det. Att hon kommer behöva ta sig upp för ett berg jag aldrig kommer behöva klättra”, skrev han då.

Carola Häggkvists stolthet över sonen Amadeus

Under söndagen var Amadeus gäst i "Nyhetsmorgon" där han bland annat uppträdde med sin nya singel "Lovers". Passion för musiken är något som den före detta fotbollskillen haft länge, och nu har han äntligen vågat följa sin dröm.

"Amadeus - med ny singel ’LOVERS’ på Nyhetsmorgon.. mitt hjärta slår fortfarande snabbt och hårt efter hans snygga och ’cleana’ live uppträdande!", har Carola skrivit Instagram.

Men det var också ett annat ämne som han berörde, på nytt. Han ville nämligen återigen belysa vikten av att alla bör behandlas lika.

– Jag vill rikta ett ljus på att det finns orättvisor i samhället och uppmärksamma det. Alla de som lever i det ska vi lyfta fram så vi kan göra något åt det för jag vill inte att min lillasyster ska behandlas orättvist bara för att hon har en annan hudfärg än jag, sa Amadeus i programmet.

Foto: TT, Instagram / _amadeus

LÄS MER: Carolas besked om kärlekslivet: "En nolla"

LÄS MER: Kristin Kaspersens stora rädsla – efter Estoniakatastrofen

LÄS MER: Harrys och Meghans mångmiljonbelopp – så spenderar de pengarna