Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Bagge talar ut om alkoholproblemen: ”Tyvärr uteslutet”

13 aug, 2023, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Anders Bagge
Anders Bagge kom två i Melodifestivalen 2022. Foto: TT

Anders Bagge berättade om sitt liv för sin bortgångna pappa i sitt sommarprat.

Annons

Anders Bagge har länge varit en av jurymedlemmarna i TV4:s program Idol. Tillsammans med bland annat Kishti Tomita och Alexander Kronlund har han hittat flera talangfulla idoler genom åren, och hjälpt dem med deras dröm om en musikkarriär.

Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Anders visar upp nya sidor

Anders har själv jobbat med musik i flera år som producent och låtskrivare och 2022 fick vi se Anders själv uppträda och tävla i Melodifestivalen med låten "Bigger than the Universe" och han kom på en andra plats med flest tittarröster.

Vi har fått se flera nya sidor av Anders då han tidigare berättat att han lidit av scenskräck men trots det valde att ställa upp i Melodifestivalen. Nu har han även öppnat upp ännu mer om sitt liv i sitt egna Sommarprat i P1.

Annons

Han tillägnar sommarpratet till sin bortgångna pappa.

– Pappa, jag tänkte berätta lite om vad som har hänt sen du lämnade jordelivet för 20 år sen. Om Madonna, hundar och adhd, öppnar Anders Bagge sitt sommarprat med.

Berättar om alkoholproblemen

Han berättar om sin framgång i musikbranschen och att det var hans pappa som inspirerade honom att börja med musik. Hans pappa var väldigt musikalisk och var en av Sveriges bästa trumpet-spelare.

I sommarpratet öppnar han även upp om sin adhd vilket också har lett till att han fick alkoholproblem.

– Alkohol har jag använt alldeles för mycket. Både för att fira med, trösta mig och bli lugn utav, berättar han och fortsätter:

– Jag märkte att jag kunde lugna ner min överaktiva hjärna med folköl – jag självmedicinerade helt enkelt, men jag visste inte mot vad, säger Bagge.

Istället för att göra en adhd-utredning drack Anders istället mer alkohol, men han berättar att han har slutat att dricka idag.

– Eftersom jag inte kan göra någonting lagom så funkar inte alkohol för mig. Att bara ta en öl, det är tyvärr uteslutet, säger Anders.

Annons