Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Eldemanns beslut efter uppbrottet – tvingades till drastisk åtgärd

21 jul, 2022, 14:00 
AvSimon Holm Stålhand

Ett nödvändigt beslut för den folkkära profilen!

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Anders Eldeman, 61, är nästan synonym med Melodikrysset i P4, programledaren har lotsat tittarna genom musikfrågorna på lördagar. Men inte bara det, han är även den som konstruerar varje veckas kryss, funderar ut varje tankenöt som tittarna ställs inför.

I 26 år har radiolyssnarna varit vana vid att höra Anders ställa frågorna, men alla goda ting har ett slut. På midsommar gjorde han sitt sista melodikryss.

– Det kändes konstigt att säga till lyssnarna att det var min sista sändning. Och jag har nog inte förstått det än, för jag fortsätter att drömma att jag ska tillbaka till radion för att göra olika saker. Så det tar väl lite tid innan det går in i huvudet. Det är som när en god vän går bort, man förstår det inte först, säger han till Dagens Media.

Anders Eldemans beslut – involverade sambon

Hans avsked var till lyssnarnas stora förtret och deras reaktioner väntade inte länge, vilket chockade den folkkära profilen.

Annons

– Det här hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig. Jag har fullkomligt badat i kärlek. Inte en enda människa har sagt att det var på tiden. Jag trodde att det skulle komma massor av sådant, säger han.

När karriären på i Sveriges Radio nu var till ändå så fullkomligt svämmade det över med kärlek. Det tvingade Anders Eldeman att ta ett beslut – som involverade hans sambo.

– Det har varit så mycket så hon har klivit in och tagit rollen som min sambandscentral. Det har varit tvunget, säger han.

Annons