Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tv-tittarnas ilska mot Nyhetsmorgons nya profil – efter uttalandet

21 jul, 2022, 09:30 
AvMinna Sarpaneva
Marcus "Sommardoktorn" Olausson och Mikael "Soldoktorn" Sandström

Doktor Mikaels ersättare i Nyhetsmorgon får tittarna att se rött...

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Få saker engagerar så mycket som TV4:s långkörare Nyhetsmorgon. Programmet har hållit morgonpigga svenskar sällskap i tv-rutan i hela 30 år.

Det råder semestertider för många av de ordinarie Nymo-profilerna och istället hoppar vikarier in för att fylla luckorna, men det är inte alla som tas emot med öppna armar.

Därför kallas Mikael Sandström för "Soldoktorn"

En av de folkkära Nymo-profilerna som under sommaren har tagit en välförtjänt semester är Mikael Sandström, 64.

"Soldoktorn" fick sitt smeknamn efter en sändning av Nyhetsmorgon med tidigare programledarna Tilde De Paula Eby, 49, och Peter Jihde, 51. Han dök upp i studion lite extra solbränd än vanligt, något som programledarna passade på att skoja om.

Annons

Efter sändningen fick Mikael kritik av tittare som menade att läkaren borde veta bättre än att sola på det viset. "Soldoktorn" fastnade dock, men lyckligtvis ser Mikael det som ett smeknamn och inte ett skällsord.

Tittarnas starka reaktioner på "Sommardoktorn"

Medan Mikael Sandström är på semester så rycker Marcus "Sommardoktorn" Olausson, 36, in och fyller "Soldoktorns" plats i morgonsoffan.

Värmeböljan som dragit in över Europa har varit på tapeten under veckan och i onsdagens sändning av Nyhetsmorgon gav "Sommardoktorn" tv-tittarna tips på hur de bäst hanterar extremvärmen.

Det var dock inte alla som uppskattade tipsen. Flera tittare ilsknade till och har bland annat anklagat Marcus Olausson för att skrämmas, skriver Hänt.

"Som om det aldrig har varit 30 grader eller mer i Sverige "extrem värme" lägg av. I mellanmjölkslandet Sverige är snart det mesta extremt. På vintern när det blir -15 då är det extremt kallt och snökaoset och fan vet allt.", skriver en upprörd tittare på TV4:s facebooksida.

En annan kommenterar: "Men herregud det är inget extremt alls med det vädret eller värmen! Sluta skrämma folket för att hjälpa MP"

"Men herregud, 2 dagar varmare än normalt i Stockholm, sen svalare. Vilken hysteri!! Hade värmen hållit i sig 14 dar eller en vecka, då kan jag förstå", skriver en tredje.

Foto: Instagram/nyhetsmorgon

Annons