Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Öfvergård tillbaka – bryter tystnaden efter alla år: ”En utmaning”

15 feb, 2023, 09:00 

Anders Öfvergård berättar nu om framtidsplanerna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Anders Öfvergård slog igenom som den buttra, arga och vresiga snickaren. Efter framgångarna i ”Arga snickaren” i kanal 5 gick han vidare till TV4 och syntes i program som ”Fuskbyggarna” och ”Robinson”.

Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin LundinBrand logo
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

För två år sedan bestämde sig kanalen att bryta med tv-profilen, efter att han uppträtt olämpligt mot en medarbetare på en personalfest.

Sedan dess har Anders Öfvergård hållit låg profil och inte synts till mycket i mediebruset. I stället har han bidat sin tid, funderat på vad han ska göra härnäst och tagit tid att hitta sig själv.

Anders Öfvergård i Robinson
TV4 bröt samarbetet med Anders Öfvergård för två år sedan – nu är han klar för comeback i kanal 5.

Anders Öfvergård om nya uppdraget

Nu bekräftar Anders Öfvergård att han kontemplerat färdigt och är redo att kasta sig ut i tv-världen igen. Den här gången återvänder han till den kanal där allt började: Kanal 5.

Annons

Men den som längtar efter en arg snickare kommer bli besviken. När Anders Öfvergård nu gör comeback är det som en snällare variant, och inte den buttra persona han gjort sig känd för.

– Tiden springer ifatt oss. Jag har blivit äldre och mer mogen. I det här programmet får jag vara den som jag oftast är, alltså oerhört stöttande, intresserad och nyfiken. Det finns ingen annan ambition med det här programmet än att det ska gå bra för de som är med, säger Anders Öfvergård till Expressen.

Anders Öfvergård helt förändrad

I programmet Renovation Nation, inspirerat av den brittiska tittarsuccén, ska Anders Öfvergård fungera som stöd för svenska par och familjer som försöker förverkliga sina husdrömmar.

– Hur vill tittarna ha mig? Jag är med på att de som gillar Anders Öfvergård så som de tror att de känner mig kanske kommer tycka att jag är lite mer vek nu, men jag tror att om jag gör något som jag brinner för så kommer jag engagera tittarna ändå, säger han och fortsätter:

Annons

– Och jag ser en utmaning som jag blir inspirerad av i att jag inte ska vara en kille som går runt och skäller på folk i det här programmet.

Anders Öfvergård
Anders Öfvergård är helt förändrad och dyker upp i en snällare version.

Foto: TT, Linus Hallsenius / Kanal 5

Annons