Petra Malm försvinner från TV4 – ersätts direkt efter beslutet

19 dec, 2022, 15:12 
Programledaren Petra Malm har tagit ett beslut.
Annons

Äventyret är slut för den här gången. Vecka ut och vecka in har deltagarna fått klara sig på begränsad näring, kastat sig ut mot okända faror och kämpat för att erövra Robinson-statyetten.

Här är alla programledare i "Robinson"!
Här är alla programledare i "Robinson"!

Till slut stod bara Luleåbon Lars-Olov ”LO” Johansson kvar. Ingen var lika bra, även om det blev en nervkittlande kamp mot slutet där tvåan Martin Larsson hela tiden låg hack i häl.

– Jag är så jävla glad. Jag är så sjukt glad. Det är en makalös känsla i kroppen, sa ”LO” med tårar i ögonen efter segern.

Lars-Olov ”LO” Johansson
Lars ”LO” Johansson är vinnare av Robinson 2022.

Petra Malms sista ord i Robinson

För första gången var det programledaren och elitsoldaten Petra Malm som delegerade och gav order om vad deltagarna skulle göra. Hon tog över efter Anders Öfvergård och berömdes tidigt av tittarna för sin insats.

Annons

Och det blev ett vemodigt farväl när säsongen skulle avrundas. Petra Malm kommer nämligen inte återvända till programmet när det är dags att veva igång nästa säsong.

– Stort tack för att ni har tittat. Robinson är tillbaka i vår igen. Tack för den här gången, sa hon som avslutande ord.

Petra Malm
Petra Malm försvinner från Robinson.

Anders Lundin om Petras beslut

Beslutet är fattat av Petra Malm själv. Anledningen är att hon inte vill vara ifrån familjen för länge och därför valt bort att göra två säsonger per år.

I stället kommer hon ersättas av Anders Lundin, som var programledare för programmet mellan 1999 och 2003. Han köper Petra Malms resonemang rakt av och ser fram emot att göra comeback på ön.

Annons

– Ja, jag kan tänka mig att det blev ganska snabba puckar med två säsonger och det var jättekul att vara där nere i fem veckor och då var det några veckor kvar, har Anders Lundin sagt till Hänt.

– Jag tror att hon kände likadant att, det är roligt, men det räcker kanske en gång om året, om man har familj och barn i varje fall, och det har hon och det har jag.

Foto: TT/TV4

Anders Lundin och Harald Treutiger
Tidigare Robinson-programledarna Anders Lundin och Harald Treutiger.
Annons