Anders Öfvergårds hotfulla bråk med Robinson-deltagaren: "Din dumma jävel”

Anders Öfvergårds hotfulla bråk med Robinson-deltagaren: "Din dumma jävel”

Anders Öfvergård har hamnat i blåsväder efter ett stort bråk med en av deltagarna i Robinson.

Här är alla programledare i "Robinson"!
0:51

Efter reklamen: Här är alla programledare i "Robinson"!

(0:51)

Slå på ljud

Att vara med i Robinson är utmaning som hade tärt på de flesta. I sex veckor lever deltagarna på en öde ö utan ordentlig mat. Hungern gör sig ofta påmind och påverkar deras psyke. Ja, uttrycket hangry (hungry + angry) tar sig till en ny nivå bland de medverkande, vilket många gånger slutar i bråk.

Nu har det eskalerat.

Om man åker ut ur Robinson kommer man till det så kallade Gränslandet, där man har en chans att tävla sig tillbaka. En av de som hamnat där är Mattias Pettersson, 52.

Men i det senaste avsnittet valde han att avbryta sin medverkan i tävlingen och åka hem. För tittarna såg det hela relativt odramatiskt ut, men i en ny intervju med Hänt berättar han vad som hände när kamerorna var avstängda.

Stora bråket i Robinson som tittarna inte fick se

När Mattias anlände till Gränslandet på tisdagen återförenades han med deltagaren Hayes Jemide, 48. Och det var inga glada miner. De har rykt ihop otaliga gånger under programmets gång, så när de fick syn på varandra igen hettade det till ordentligt, så pass att programledaren Anders Öfvergård fick gå emellan.

– Jag vet ju att ni krockar. Jag skulle vilja att vi försöker knyta upp den här knuten, så gott det går, sa Anders i tisdagens program.

Det slutade med att de begravde stridsyxan. Men plötsligt kom Mattias med sitt besked att lämna.

Anders Öfvergårds hån mot Robinson-deltagaren

Mattias menade att hans axel fått ta stryk och att han inte ville riskera att det skulle bli värre. Men det var inte helt lätt att få produktionen att gå med på beslutet. De försökte nämligen övertala Mattias att stanna flera gånger, men han gav inte med sig.

– Det är då Anders sjunker i mina ögon fullkomligt alltså, som en jävla gråsten. Jag tycker han har varit bra och schysst på Fiji och allting, men så kommer han dit och dummar sig, för att trycka ner mig, säger Mattias till Hänt och fortsätter:

– Han säger ”Ja, du säger ju att du har ont i axeln. Vi kanske ska ta dig till sjukhus då, så du kan få en spruta. Vi kan låta röntga dig, så får vi se hur mycket fel du har i axeln”. Jag satt ner och han stod precis framför mig och tittade ner på mig när han sa det här. Jag blev så jävla förbannad så jag ställer mig upp och säger ”Men du verkar ju fan inte fatta någonting”. Skitförbannad, blev jag. Sedan tar jag mina grejer och går därifrån.

Men Anders väljer då att springa efter Mattias.

– Så är det bara han och jag i djungeln, inga kameror, ingenting. Då säger han så här ”Men du, tror du inte jag fattar? Det har ju inte med axeln att göra, det här handlar ju om att du inte vill vara kvar med Hayes”. Då bara säger jag till honom att ”Du är fan dum i huvudet. Du fattar fan ingenting din dumma jävel”.

Foto: TT

LÄS MER: Tittarna rasar efter TV4:s besked om Så mycket bättre: "Lägg ner!"

LÄS MER: Anders Bagge gästar Malou när frun Johanna dyker upp – då utbryter kaos i studion