Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anja Pärsons svåra kärleksbeslut med Filippa Rådin

02 feb, 2021, 19:00 
Anja Pärson och Filippa Rådin
Anja Pärson och Filippa Rådin tvingades fatta ett beslut om framtiden.
Annons
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamenBrand logo
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamen

Anja Pärson och Filippa Rådin blev tillsammans 2008 och gifte sig sex år senare. Idag lever de ett tryggt, harmoniskt samboliv i Umeå med sina tre barn.

Men deras kärlekssaga fick en mindre trevlig början.

Anja Pärsons svåra kärleksbeslut med Filippa Rådin

Eftersom Filippa var gift med en man kom hennes kärlek till Anja med en rejält hinder. Första gången de sågs var när Anja besökte Filippas klädbutik. Utifrån detta uppstod en varm vänskap – som sedan blev mer än så.

– Vi reste ihop och jag hälsade på Anja i Monaco. Vi mejlade och pratade i telefon och blev varandras ventiler. Sedan började man fråga sig "varför tänkte jag på henne hela tiden?". Vi insåg att vi var kära, har Filippa berättat i en intervju i tidningen Mama.

För Anja var läget också minst sagt problematiskt. Hon blev det tredje hjulet – dessutom hade Filippa och exmannen en dotter tillsammans.

Annons

– Jag ville inte bryta upp en familj, orsaka smärtan i en skilsmässa. Jag ville göra det bästa för alla och samtidigt ta ansvar för mig själv och mina känslor. Både jag och Filippa kände att det här var för livet, sa Anja till Mama.

"Denna explosiva och otäcka kärlek"

Anja Pärson och Filippa Rådin
Anja Pärson och Filippa Rådin både jobbar och lever ihop.

Anja dröjde också länge med att berätta offentligt om Filippa. Det skedde första gången i juni 2012, när Anja höll sitt sommarprat i P1.

– Denna explosiva och otäcka kärlek höll på att äta upp mig inifrån. Det bubblade i mig dygnet runt och på nätterna var tankarna många och långa. Hur kunde det bli så här? Jag hade aldrig tänkt mig att bli kär i en kvinna. Jag gillade män och hade levt med en man i sju år, sa Pärson i programmet.

Annons