Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Anna Hedenmo lämnar SVT – här är kändismannen som tar över ”Min sanning”

12 jun, 2024, 17:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Anna Hedenmos lämnar SVT – nu vet vi hur framtiden för ”Min sanning” blir.
Annons

Under tisdagen framkom det att Anna Hedenmo, journalisten och mångåriga programledaren på SVT, lämnar kanalen för nya uppdrag.

Så ska Victoria firas på födelsedagen!Brand logo
Så ska Victoria firas på födelsedagen!

Anna Hedenmo lämnar SVT

Hon lämnar med flaggan i topp och en god relation till cheferna.

– Jag förstår om jag överraskar många, jag har jobbat på SVT i 31 år. Det är så himla länge. Jag känner mig själv väldigt överraskad om jag ska vara ärlig. Skämt åsido, hade jag inte trivs så himla bra på SVT då hade jag nog bytt betydligt tidigare, säger Anna Hedenmo till Expressen.

Anna har sedan 1993 arbetat för public service-kanalen, och har bland annat programlett ”Agenda” och ”Min sanning”.

Det ska Anna Hedenmo göra nu

Nu går hon vidare till nya äventyr på EFN, där hon kommer ha ett egen intervjuprogram och arbeta med det amerikanska presidentvalet.

Annons

Förändringen är efterlängtad av journalisten.

– Jag har de senaste åren känt att jag skulle vilja ha en friare roll. Jag kommer inte bara att jobba på EFN, utan jag kommer vara min egen och kunna säga ja till erbjudanden om andra uppdrag som jag inte har kunnat göra under de här åren.

Beskedet kom oväntat för cheferna på SVT, och till Expressen berättar Anna att hon försökt hålla beslutet hemligt för både kollegor och vänner.

”Ovärdeligt för vår redaktion”

EFN:s ansvariga utgivare Leo Lagercrantz är exalterad över att få Anna som medarbetare.

– Att Anna Hedenmo kommer till oss med sin kompetens och erfarenhet är ovärderligt för vår redaktion. Det är väldigt roligt att hon vill jobba med oss och hon kommer att vara en nyckelperson i EFN:s utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Kristian Luuk programleder ”Min sanning”

Under tiden Anna Hedenmo höll i SVT:s bevakning av EU-valet har Kristian Luuk rattat intervjuprogrammet ”Min sanning”. Många har längtat efter att se Anna i programmet igen, men nu blir det inte så.

I ett meddelande till Svensk Damtidning avslöjar nu kanalen vem som kommer ta över programmet.

– Vi håller på och spelar in en spännande ny säsong med Kristian Luuk med premiär i september, säger Ruby Rinman på SVT:s marknadsdesk.

Annons