Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Lindmarker öppnar upp – svåra kampen i TV4: "Jag går sönder"

17 mar, 2022, 12:30 
Jacob Johannesson
Anna Lindmarker

Anna Lindmarker öppnar upp om sin svåra kamp i TV4.

Annons
Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”Brand logo
Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”

61-åriga Anna Lindmarker är en av TV4:s mest profilerade nyhetsankare genom tiderna. Under 1997 gick hon över till den kommersiella tv-kanalen då hon lämnade Sveriges radio. Men den populära profilen har haft ett tufft år bakom sig. Förra året avled hennes man, journalisten Lars Weiss, som blev 75 år gammal.

Lindmarker skrev då ett känsligt inlägg på Instagram.

”I’m your man. Det var några av de sista orden han sa till mig, min stora kärlek, min älskade man, min vän”, skrev Anna.

Paret levde ihop under 20 år och tillsammans fick de sonen Willy.

”Sorgen är obeskrivlig. Vi kommer att sakna honom för alltid”, fortsatte hon.

Anna Lindmarker har efter makens bortgång fortsatt jobba på TV4 och rapporterar nu om kriget i Ukraina. Och det är många som berörs av hemskheterna i östra Europa.

Anna Lindmarkers känslosamma text – öppnar upp

Lindmarkers kollega, meterologen Ulrika Elv, brast ut i tårar förra veckan när hon berättade om folks lidande i den belägrade staden Mariupol. Men Elv är inte ensam på TV4 om att bli känslosam över kriget.

Annons

Anna Lindmarker skriver i långt inlägg på Instagram om hur svårt det är att jobba med ett krig.

”Utan att på något sätt vilja ta uppmärksamhet från de verkliga förfärligheterna och vidrigheterna i Ukraina så är det tufft för oss på nyhetsredaktioner. Vi måste titta på och välja bort bilderna som är så fasansfulla att de inte går att sända och vi läser allt, även sånt som många andra undviker för att det är för svårt”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

Anna Lindmarker

TV4-profilen stöttas av sina följare

”Jag går sönder lite inombords. Så att få ta en dag i solen nära skogen med @mandala.healing.crystal – världens bästa Anna och låta sorgen, skräcken och hemskheterna få rinna av en stund medan vi tittar på hundarna och lyssnar på fåglarna är oerhört välbehövligt. Tack Anna och tack naturen och tack hundarna”.

Annons

TV4-profilen får ett kraftigt stöd från hennes följare efter den känslosamma texten.

"Förstår att det måste vara jobbigt med all hemsk information. Naturen och hundar kan vara det bästa botet mot allt sjukt. En vovve kan läka mycket sorg för en ❤️❤️❤️", skriver en följare.

"Naturen och hundar läker 🥰 vad skulle vi göra om det inte fanns ❤❤❤", fortsätter en annan.

Annons