Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Anna Lindmarkers beslut – ville hålla borta barnen

09 jul, 2024, 04:00 
Victoria Morand
Gjorde ett beslut för familjen.
Annons
Anna Lindmarkers ärliga känslor över att lämna TV4Brand logo
Anna Lindmarkers ärliga känslor över att lämna TV4

Anna Lindmarker är en välkänd svensk journalist och nyhetsankare som har blivit en favorit i de svenska hemmen med sitt skarpa intellekt och sin charmiga personlighet.

På den privata fronten har Anna inte velat visa upp lika mycket av sitt liv efter att kamerorna slocknat.

Nu berättar hon anledningen varför.

Jari Kantola

Anna, 63, föddes i Stockholm 1963 men växte upp över hela världen. Hennes far var utrikeskorrespondenten Ingmar Lindmarker. Familjen bodde under Annas uppväxt i New York, Washington och Moskva.

Annons

Hon började sin bana på Sveriges Radio och gick därefter vidare till SVT:s Aktuellt. 1997 kom hon slutligen till TV4:s Nyheterna, och där skulle hon bli kvar fram till november 2023.

Anna på den privata fronten

Tidigare var Anna Lindmarker gift med Lars Weiss, som hon har sonen William, 17, med. Lars gick tyvärr bort 2021 efter en tids sjukdom.

Från Annas tidigare relation med Pär Josefsson har hon ytterligare två söner – Axel, 32, och Patrik, 30.

– Mina tre barn, Axel, Patrik och Willy är de tre största underverken i mitt liv. Att få vara mamma till dem är det viktigaste av allt, säger Anna Lindmarker under sitt sommarprat i Sommar i P1.

Anna & Lars Weiss.BERTIL ERICSON

Vill hålla borta barnen från rampljuset

Det finns ytterst få bilder på TT:s mediebank där Anna Lindmarker syns med sina söner. Tro det eller ej, det finns en anledning varför!

Annons

– De är inte vidare förtjusta i mitt kändisskap. För dem är jag bara mamma, precis som jag vill vara. Jag har efter bästa förmåga skyddat dem från uppmärksamheten. De har väldigt sällan synts med mig i offentliga sammanhang och i princip aldrig på mina sociala medier, säger Anna i Sommar i P1.

Vi respekterar alla val!

Bild: TT

Annons