Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet utomlands med nya kärleken

15 dec, 2020, 13:18 
AvCHARLOTTE OSCARSSON
Så lever Anna Skipper idag
Som programledare för "Du är vad du äter" var Anna Skipper ett av Sveriges mest kända ansikten. Men tv-stjärnan valde att fly landet – utblottad. Så här lever hon idag!
Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Under mitten av 2000-talet pekade karriären spikrakt uppåt för Anna Skipper. Mellan 2005 och 2012 var hon programledare för "Du är vad du äter", som först sändes på TV3 och sedan TV4+.

Men Anna Skippers liv fick en helomvändning, och idag bor hon inte längre kvar i Sverige. Svensk Dam har tagit reda på vad Anna Skipper gör idag!

Bert Karlsson i "Du är vad du äter"
Anna Skipper gjorde succé i "Du är vad du äter". Här medverkade skivbolagskungen Bert Karlsson. Foto: TT

Anna Skippers liv innan kändiskapet

Anna Skipper har jobbat professionellt med mat i över 20 år och varit matfantast så länge hon kan minnas. Efter att ha jobbat en del med elitidrottsmän blev hon mer och mer intresserad av kopplingen mellan mat, hälsa och prestation.

– Rätt mat kan användas som medicin, verka viktbalanserande och göra dig gladare och piggare, säger hon i en intervju med företaget Köket.

Annons

Rättegången mot hälsokostkedjan "Life"

Men mitt under succén, år 2010, hamnade Anna Skipper i en tvist mot hälsokedjan Life i Stockholms tingsrätt.

Anna Skipper krävde tre miljoner kronor av Life för att bolaget använt hennes varumärke, samt för att hon skulle medverka på skyltmaterial på 220 Life-butiker. Men när det aldrig dök upp några pengar drog tv-profilen Life inför domstol.

Stockholms tingsrätt ansåg att det är ställt utom att allt tvivel att parterna träffat en överenskommelse och att denna som allra minst innehåller följande delar:

  • Life skulle erbjuda produkter som kunde användas i programmet, Skipper skulle ha en tack-till-skylt i slutet av programmet.
  • Life skulle ta in Skippers produktserie Skipper Wellness Line i sitt grundsortiment.
  • Life fick rätt att använda Anna Skippers namn och bild i sin marknadsföring på butiker och hemsidor.
  • Och slutligen, att avtalet gällde, som allra minst, till att säsong sex av programmet sänts, det vill säga till och med den 4 april 2008.

Anna Skipper var inte nöjd med utgången.

– Jag känner mig utnyttjad. Det är fruktansvärt, sa Anna Skipper då till Expressen.

Bolaget Skipper AB krävde alltså tre miljoner i skadestånd, men förlorade och tvingades i stället att betala 750 000 kronor i rättegångskostnader.

Anna Skipper och Olof Skipper
Anna Skipper, med exmaken Olof Skipper. Foto: IBL

Anna Skipper var utblottad

Men problemen slutade inte där för tv-stjärnan. Anna Skipper dömdes nämligen ännu en gång, i december 2013, att betala tre miljoner kronor, tillsammans med exmaken Olof Skipper, till sin tidigare svärmor.

Annons

Hon dömdes även att betala motpartens rättegångskostnader på närmare 100 000 kronor.

Ett år senare gick Anna Skippers skuld, som då uppmätte nära 4 miljoner kronor, till Kronofogden. Myndigheten gjorde då ett utmätningsförsök, som visade att Anna Skipper saknar tillgångar, enligt Aftonbladet.

Redan 2010 uppgav dock Anna Skipper att hon var utblottad efter den segdragna rättstvisten mot hälsokedjan Life. Att samma år vara tvungen att betala rättegångskostnaderna var en ekonomisk katastrof för henne.

Anna Skipper flydde landet

Anna Skipper valde att lämna Sverige. Enligt Expressen är hon sedan år 2012 i stället bosatt i Amsterdam. År 2015 gifte hon sig med den holländske affärsmannen Bob Evertse.

Anna Skipper och Bob Evertses bröllop
Anna Skipper hade ett drömbröllop! Foto: Privat

Paret ska ha träffats redan år 2011. De hade ett riktigt drömbröllop, och gifte sig på den grekiska ön Skopelos där succéfilmen "Mamma Mia!" spelades in.

Annons

– Det var ett fantastiskt, grekiskt, bröllop. Här har tiden stått still sedan 30 år tillbaka, så det är inga turister och bara härligt, sa Anna Skipper då till Aftonbladet.

Mamma mia
Anna Skipper och Bob Evertse gifte sig på samma ö som "Mamma Mia" spelades in. Foto: IBL

Hemlighetsfull om tv-planer

Idag har Anna Skipper gått vidare från "Du är vad du äter". Hon driver en delikatessbutik, håller matlagningskurser och arrangerar hälsoresor. Men den som har saknat henne i tv-rutan kan komma att få se henne framöver.

– Kanske, men ingenting är klart än, säger hon hemlighetsfullt till Hänt.

Anna Skipper var tidigare gift med Olof Skipper, som hon skilde sig från år 2012, efter 16 år ihop. Skilsmässan följdes av en rättsprocess som Anna Skipper till slut vann.

Annons