Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Anne Lundberg försvann – tvingades bort efter händelsen utanför rutan: "Emotionellt"

Anne Lundberg

Foto: TT

Den folkkära programledaren Anne Lundberg har lyst med sin frånvaro. Nu berättar hon varför.

5 saker du inte visste om ”Antikrundan”
0:38

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

(0:38)

Slå på ljud

Den prisbelönta programledaren Anne Lundberg gör alltjämt succé i rutan. Det är inte minst hennes oefterhärmliga stil i Antikrundan som gör henne till en riktig favorit hos tittarna, och det har hon varit sedan hon intog programmet 1999.

Men nu har stjärnan nåtts av ett bakslag – och talar ut om hennes plötsliga frånvaro.

Därför försvann Anne Lundberg

Det är på sin egna Instagram som Anne bryter tystnaden. Den som är uppmärksam har nämligen noterat att hon inte uppdaterat sitt konto på längre, närmare bestämt sedan den 27:e november.

Innan dess uppdaterade hon frekvent, näst intill varje dag. Hon har ju tjugotusen följare att underhålla, och programledaren har hittills bjudit på över tusen inlägg. Det är därför inte konstigt att många undrade – vart har hon tagit vägen?

Men nu kommer hon med lugnande, och kusliga besked.

Hennes Instagram-konto blev nämligen kapat, och hackarna krävde en summa för att återge henne tillgången till kontot. Hon kunde alltså inte själv logga in på kontot, och stod maktlös.

På Annes Instagram visar hon ofta upp en helt ny sida av sig själv, här som brandman!

Anne Lundbergs beslut med maken - tre år in i äktenskapet

Anne Lundbergs uppmaning efter otäcka händelsen

En otäck historia, man vill ju inte gärna förlora kontrollen av sina egna kanaler. Speciellt inte Anne, som ju lagt ned så mycket tid på att skapa en plats där hon kan nå ut till alla som gillar henne och vill följa hennes liv utanför rutan.

"Detta konto har inget ekonomiskt värde för mig, bara emotionellt! Ni alla som följer mig privat och i jobbet som programledare på SVT betyder mycket för mig! Era synpunkter, hejarop och kommentarer ger mig energi, kunskaper och inte minst kärlek! Tack för det" Skriver hon följt av flera röda hjärtan.

Anne Lundberg berättar att hon fick hjälp av SVTs säkerhetsavdelning med att få tillbaka kontot, och att ingen transaktion till kaparna krävdes. Hon avslöjar även händelsen som ledde till kapningen: hon hade klickat på en länk.

En värdefull lärdom alltså för alla där ute, var försiktig på nätet!

Anne Lundmark som ler

Slutet gott, allting gott!

Sven Lindwall/Expressen/TT

Foto: TT