Annie Lööf och dottern nära döden – orden om mardrömsförlossningen

Annie Lööf

Annie Lööf kunde ha mist livet när hon födde dottern Saga tre månader för tidigt. På sjukhuset var hon ständigt orolig för sitt barn, vars liv var i fara.

December 2019 blev Annie Lööf mamma för andra gången. C-ledaren berättade då att dottern Saga fötts för tidigt. Efter tre månader på sjukhus kunde hon och dottern skrivas ut.

– Det var den värsta situation jag varit med om, någonsin, har Annie tidigare sagt till Dagens Nyheter.

I TV4-programmet "Renées brygga" berättar nu Annie om den fruktansvärda tiden. Både hon och dottern kunde ha mist sina liv.

Annie Lööf akut till sjukhus – efter skräcknatten

"Renées brygga" spelades in drygt ett halvår efter Annies dramatiska förlossning. Utöver Annie gästar även Stefan Sauke och Camilla Läckberg programmet.

När programledaren Renée Nyberg och Annie går iväg själva en stund berättar C-ledaren mer om komplikationen som kunde ha tagit hennes liv.

"När förstod du att det inte stod rätt till?", frågar Renée.

– Inte förrän det faktiskt hände. En natt i slutet av november så skulle jag gå upp på toaletten och när jag gör den här rörelsen så är det något som brister liksom. Jag bara skriker rakt ut. Jag kommer ju i chock för det gör ju så fruktansvärt ont, säger Annie.

Annie fick föras akut till sjukhus med ambulans. Väl på plats upptäckte man blod i hennes buk. Annies livmoder hade spruckit.

– Jag hade ju den mest allvarliga graviditetskomplikationen man kan få.

Annie Lööf

Annie Lööf berättar om dramatiska förlossningen i "Renées brygga"

Annie Lööf såg dottern bli blå

Annie beskriver hur hon tvingades göra tre operationer för att få ut dottern Saga som föddes i vecka 28. Då vägde den lilla flickan drygt ett kilo.

Därefter följde en tid av oro, rädsla och tårar. Saga fick ligga i kuvös med "massa slangar". Flera gånger drabbades hon av andningsuppehåll då lungorna inte var färdigutvecklade.

En gång såg Annie hur dottern blev stel och blå när hon log på hennes bröst. Läkare fick då ta Saga och försöka få igång andningen, vilket fungerade.

– Det var en så hemsk upplevelse. Har man haft sitt lilla barn på sig som nästan alldeles blått och man är med om massa olika saker och så klarar hon sig... Så det var både av liksom lycka och hur nära och skört livet ändå är.

LÄS MER: Annie Lööf: ”Min man och jag delar på allt ansvar”

Annie beskriver hur Saga är en "stark tjej". Efter att familjen kommit hem, tre månader efter inläggningen, påbörjades en läkeprocess. Upplevelsen har ändrat Annie i grunden.

– Jag har alltid jobbat extremt mycket, jag kommer fortsätta att jobba extremt mycket. Men man kommer att hitta tid till, ännu mer tid till sig själv och familjen. Man ska ta till vara på saker.

“Renées brygga” sänds på TV4 den 24 februari klockan 21.00 och på TV4 play.

Foto: TT

LÄS MER: Elin Nordegrens skräck: Tiger Woods på sjukhus efter våldsam bilkrasch

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning