Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Antikrundan-expertens besked - har obotlig cancer: ”Kanske två år kvar att leva”

16 jun, 2023, 08:41 
Felicia Plåt
Antikrundan
Svenska Antikrundan är baserat på den brittiska versionen. Foto: TT/Instagram

Theo Burrell i brittiska Antikrundan har drabbats av obotlig cancer.

Annons

Antikrundan har sedan 1989 sänds på SVT. Här har vi fått följa med experterna runt om i Sveriges där de får se på svenskarnas antikviteter och värdera dem. 2022 värderades ett objekt till 1,5-2 miljoner kronor, vilket är det högsta värderade objektet i programmets historia. Sedan 2001 har Anne Lundberg varit programledare.

Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmetBrand logo
Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet

Brittiska versionen

Men från början är det inte SVT som har kommit på programmet. Utan programmet är baserat på den brittiska versionen, Antiques Roadshow, som har samma upplägg.

Annons

Programmet är riktigt populärt även i Storbritannien och alla känner till de kända programledarna och experterna. Men nyligen kom en av experterna med ett tråkigt besked.

Theo Burells tragiska besked

Theo Burell, 36, har varit expert i programmet sedan 2018 och är riktigt duktig på det. Men nu berättar hon att hon har blivit diagnostiserad med Glioblastoma. Vilket är en aggressiv hjärntumör i fjärde stadiet. Vilket är ett riktigt tufft besked att få, speciellt vid så pass ung ålder.

– Att få min diagnos som 35-åring, när min son var ett år, var förödande, säger Theo Burrell.

Det finns inget botemedel för Glioblastoma och Theo berättar att det har förändrat allt för henne, och hon berätta ratt hon kanske bara har några år kvar att leva.

Theo Burrell
Theo Burrell har varit expert i brittiska Antikrundan sedan 2018. Foto: Theo Burrells Insatgram.

– Plötsligt gick jag från att vara en frisk person mitt i livet med en ny bebis till att ha obotlig cancer och bara ett eller kanske två år kvar att leva, säger Theo Burrell.

Annons

"Den kommer döda mig"

Sedan hon fick beskedet har hon genomgått flera operationer och behandlingar, som Theo beskriver ska förlänga hennes liv. Men trots behandlingarna berättar hon att tumören alltid kommer att komma tillbaka.

– Men även om jag fortsätter försöka göra det mesta av varje dag kommer min tumör att återvända – och den kommer att döda mig, säger Theo.

Annons