Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Antikrundan-profilen var nära att dö – kommer tillbaka till programmet efter avhoppet

19 jul, 2022, 09:00 

Vilket glädjebesked!

Annons
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

Antikrundan är nästan kultförklarat, och det är inte förvånande. I programmet får folk runt hela vårt avlånga land möta experter för att få sina antikviteter värderade.

Sedan starten 1989 har det varit en riktig tittarfavorit. Men förra säsongen saknades en av de mest omtyckta profilerna för första gången, och nu återvänder han, rapporterar Aftonbladet.

Var nära döden

Anne Lundberg har varit Antikrundans programledare sedan 1999 och det är många av kollegorna som hållit sig kvar genom åren. Redan 1996, alltså innan Anne, tog Claes Moser in i rutan och tog Sverige med storm.

Konstexperten har sedan dess varit ett självklart inslag i Antikrundan, men förra året drabbades han av ett plötsligt och allvarligt sjukdomsfall som tvingade honom bort från rutan och in på sjukhus. Vid påsk i fjol brast Claes kroppspulsåder, ett tillstånd som i många fall leder till döden.

Efter två och en halv månad på sjukhus lyckades han turligt nog repa sig – och kommer tillbaka till programmet i år.

Annons

– Det ska bli jättekul att träffa alla, publiken och tv-produktionen. Jag känner mig riktigt taggad inför att göra comeback, säger Claes Moser till Aftonbladet.

Läkarnas dom: Klarade sig exemplariskt bra

Hemma i Vaxholm tittade Claes Moser på säsongen, där hans frånvaro uteblev. Han berättar för tidningen att han hade lite åsikter på saker som sades, men att det ju var ett annorlunda år.

Eftersom Antikrundan är en slags turné, där programmet åker runt i Sverige gick ju inte det att utföra på samma sätt, för att minska smittspridningen.

Men nu är Claes tillbaka, och programmet ser ut mer som vanligt. Och trots han oerhört allvarliga sjukdomsfall, har han repat sig bra.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Vad jag hör läkarna berätta om operationen så tycker de att jag mår exemplariskt bra. De ser det som att de har lyckats väldigt bra, men jag tycker kanske att jag borde må ännu bättre. Jag är lite otålig och vill att allt ska bli som vanligt, men jag får väl inse att allt inte kan bli som det var, det är ju så med livet, säger han till Aftonbladet.

Konstexperten Claes Moser
Äntligen är Claes tillbaka.

Foto: TT

Annons