Anton Ewalds hemliga relation med Agneta Sjödins dotter

Anton Ewald och Maja Strömstedt

Ikväll kan vi se Anton Ewald uppträda i Melodifestivalen 2021! Bakom kulisserna finns en koppling till Agneta Sjödin och Niklas Strömstedts dotter, Maja Strömstedt.
Melodifestivalen: Här är startfältet i deltävling 2
Slå på ljud

Deltävling två av Melodifestivalen 2021 går snart av stapeln! Bland de tävlande hittar vi Anton Ewald, 27, som gör comeback i musiktävlingen efter sju år.

Anton tävlar med låten "New Religion" som är skriven av 23-åriga Maja Strömstedt, dotter till Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt.

Det här är dock inte den enda kopplingen som Maja har till artisten. Bakom kulisserna har de en relation som få känner till.

Maja Strömstedt satsar på musiken

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt var ett av Sveriges hetaste par på 90-talet. 1998 välkomnade de dottern Maja till världen. Tre år senare gick paret skilda vägar.

Likt sina föräldrar har Maja dragits till rampljuset. För två år sedan flyttade hon till USA för att satsa på musikkarriären.

Nu gör hon debut som låtskrivare i Melodifestivalen 2021. Anton Ewald, som ska framföra Majas låt, har hon känt länge.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

Anton Ewald och Maja Strömstedts relation

Maja och Anton lärde känna varandra för flera år sedan och har även arbetat ihop. När Anton gifte sig med Victoria Fajardo var Maja med på bröllopet.

– Vi är goda vänner och har jobbat ihop förut. Den här gången kom han till mig med låten när den ännu var en demo och bad om input, och uppenbarligen gillade han mina tankar, säger hon till Dagens Nyheter.

Maja Strömstedt

Maja Strömstedt har känt Anton Ewald i flera år!

Maja är inte det enda kändisbarnet som skrivit en låt till kvällens deltävling. Ann-Louise Hansons dotter Josefin Glenmark är en av låtskrivarna till Sami feat. Wahls bidrag "90-talet".

Även Eva Rydbergs son Kalle Rydberg debuterar som låtskrivare till mammans låt "Rena rama ding dong".

Tävlingsproducenten Karin Gunnarson försäkrar dock Dagens Nyheter om att det inte finns en tanke bakom kändisbarnen som låtskrivare.

– Vem som är barn till vem är inte en parameter vi räknar in när vi sätter en startordning. Det är helt andra saker som spelar in, som att det blir ett dynamiskt, hittigt och starkt startfält. Framför allt så måste ju låten vara tillräckligt bra, säger hon.

LÄS MER: Relationen med Gunde Svan – Agneta Sjödin berättar sanningen!

LÄS MER: Lasse Berghagens erkännande om äktenskapet med Lill-Babs

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp utseendeförändringen – efter alla starka reaktioner

Foto: TT